2024. május 5., vasárnap

INTÉZD EL A KÉTSÉGEKET 🔥

🔥Származhat-e valami jó Názáretből?”
 – kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: “Jöjj, és lásd meg!” János 1:46

Nátánaél szkepticizmustól szenvedett, amely manapság is sok embert érint. Jézus nem több, mint valaki, aki számtalan problémát okozott az emberek között. 
Ez az egész “Jézus az egyetlen út” szöveg megosztó, és sok ember úgy gondolja, hogy semmi jó sem jöhet a kereszténységből. 

Ahogy Nátánaél, ezek az emberek is kételkednek. Nátánaél javára írható, hogy eljött Jézushoz és lehetőséget adott neki, hogy bizonyítsa, amit mások – mint például Filep – állított róla.
Csak találgathatunk arról, hogy vajon mit látott Jézus Nátánaéllel kapcsolatban, amikor a fügefa alatt látta őt (50. vers), de nyilvánvaló, hogy valami olyasmit, ami Nátánaél számára kételyt fejezett ki abban, hogy Jézus a Messiás. 
Jézus nem feddte meg Nátánaélt kételyeiért, ehelyett eltávolította azokat.
Jézus az Élő Ige, és az Ő Igéje válaszol minden kételyünkre, amellyel mi, vagy mások találkozhatunk. 

Egyenesnek és őszintének kell lennünk előtte, ahogy Nátánaél is volt (47. vers) és Jézushoz kell jönnünk, amikor kételyek fertőznek bennünket ahelyett, hogy elfutunk Tőle, vagy elkerüljük Őt. 
Jézus pontosan tudja, hogy min megyünk keresztül az életünkben; Ő ott volt. (Zsoltárok 103:14.)

A kételkedés nem bűn, de azzá válik, ha dédelgetjük kételyeinket, sohasem megyünk az Úrhoz velük, és engedjük, hogy a kételkedés megragadja a szívünket és elménket.

Ma, légy olyan, mint Nátánaél, és minden hiteddel kapcsolatos kételyed hozzad Jézushoz. 
Engedd, hogy a Szent Szellem igazságra tanítson az Ő Igéjéből. 
Garantálom, hogy meg fogsz változni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése