2024. március 1., péntek

ÁBRAHÁM GYERMEKEI 🔥

,,🔥Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, de ti meg akartok ölni, mert az én igémnek nincs helye bennetek.,, János 8:37

A zsidó nép tagjai Ábrahám közvetlen leszármazottai voltak.
Azonban, ahogy sok más bibliai igazság, az Ábrahámi Szövetség is sokkal többet jelentett, mint amit egy felszínes pillantást mutathat.
Az igazság az, hogy némely zsidó emberek nem voltak Ábrahám szellemi gyermekei.
A Szent Szellem Pál apostolon keresztül kijelentette a Galata 3:16 és 29 szerint, hogy Isten szövetsége Ábrahámnak és az ő “magjának”, illetve egy leszármazottjának szólt, aki Jézus volt.
Senki sem vált Isten ígéreteinek örökösévé még természetes születés által.
Mielőtt Jézus önmagát adta volna bűneinkért való áldozatul, az Ószövetség szentjei hit által igazultak meg bízva Isten ígéreteiben, melyek az eljövendő Messiásra vonatkoztak. Jézus halála és feltámadása után az Újszövetség szentjei Jézus elvégzett munkájában való hitük által igazultak meg.
Senki sem nyert üdvösséget egyedül a szülei miatt.
Azok, akik újonnan születtek a Jézusban való hitük következtében, a szívükben is körülmetélkedtek (Kolosszé 2:11, 12) és a valódi zsidóságot alkotják.

Nemzetiségük, vagy vallásuk alapján nem zsidók, de ők Isten igazi népe. 
Azok a pogányok (a nemzetekhez tartozók), akik Krisztussal egyesültek az újjászületésben, most már Isten népét alkotják.
Aki a Jézusban való hit által üdvösséget nyert, az ma Ábrahám magva és örökös az ígéret szerint.
 (Galata 3:16, 22, 26-29.)

Ez nem hagy kétséget afelől, hogy az egyház ma Isten választott népe a földön.
Ez nem jelenti azt, hogy Isten elhagyta volna Ábrahám fizikai leszármazottait. 
Számos prófécia vonatkozik Izrael népére, melyeknek még be kell teljesedniük.
Azonban az Újszövetség egyháza, amely zsidókból és nemzetek közül valókból áll alkotja ma Isten királyságát a földön. Mindannyian az Övéi vagyunk.
Ma, gondolkodj el azon, hogy újjászületett, Jézusban hívőként valódi zsidó vagy, és örököse vagy mindazon ígéreteknek, melyeket Isten Ábrahámnak tett.

2024. február 29., csütörtök

AMI VALÓBAN BESZENNYEZ TÉGED🔥

,,🔥Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná.” Márk 7:15

Az Ószövetség étkezéssel kapcsolatos törvényei olyan szellemi árnyékok voltak, amelyek az Újszövetségben váltak valóra. Ezek a farizeusok (ahogy sok keresztény manapság) elvétették a szabályok mögött álló szellemi igazságok jelentőségét. 
Az étkezési törvények valódi jelentése az volt, hogy mindenben szentek vagyunk (az Úr számára elkülönítettek) – még az általunk megevett dolgokban is. 
A Törvény alatt tilos volt bizonyos állatokat megenni, sőt akár érinteni őket, nem azért, mert ezek az állatok valamiért rosszak lettek volna, hanem az Isten számára elválasztottságot jelképező szerepük miatt. Ezeknek a törvényeknek a gyakorlása az elválasztottság folyamatos emlékeztetőjéül szolgált. 
Az Újszövetségben nincs szükségünk étkezési törvényekre, hogy emlékeztessenek
szentségünkre, Isten számára való elválasztott mivoltunkra, mivel az Ő Szelleme lakik bennünk és az Ő Igéje azt mondja, hogy megigazultunk és szentek vagyunk Jézus Krisztus vére által. 
Ebben a részben Jézus kijelentése arra vonatkozik, ami valóban képes beszennyezni az embert. 
Nem értelmezhetjük úgy azonban, hogy bármely testünkkel szembeni visszaélés – pl. falánkság, drogozás – rendben való lenne, de Ő azt mondja, hogy nem az szennyez be, ami a szánkon bemegy, hanem az, ami kijön rajta keresztül.
Jézus tudta, hogy a szívünkben lévő dolgokat beszéljük, és ha romlott a szívünk, akkor gonosz dolgokat fogunk beszélni. Tudta, hogy ami kijön a szánkon, az egy romlott szívből jön. 
Másrészről, ha újjászületünk és új a szívünk, Isten szerint való, akkor olyan szavakat szólunk, amelyek helyesek és szentek. Isten a szívünkre tekint, és amit a szánk szívünkből szól az tiszta és romlatlan.

Ma, gondolkozz el a szíved állapotán. Az általad mondott szavak megmutatják, hogy vajon szennyezett-e a szíved a világtól, az ellenség félrevezetett-e, vagy a test győzött-e le? 
Ha így van, akkor annyit kell tenned, hogy megtérsz és tisztává leszel. (1. János 1:9.) 
Ezután örvendezni fogsz, hogy Isten gyermeke vagy és igazán örömteli napod lesz Vele.

2024. február 27., kedd

AMI MINDENT MEGÉR 🔥

,, 🔥Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.,, (Róma 8:18)

Az emberek rettenetes dolgokat szenvednek el a világban. 
Ha egy pillantást vetünk az emberiség történelmére, akkor oly mértékű, elmondhatatlan mennyiségű szenvedést tapasztalunk, hogy felmerülhet bennünk: hogy fogja Isten bizonyos emberek szeméből eltörölni a könnyeket? (Jelenések 21:4.) 
Ez a vers azonban biztosít bennünket, hogy Isten jutalma sokkal nagyobb lesz, mint saját szomorúságunk.

Az életben sok dolog csak erőfeszítések és nehézségek árán valósul meg. 
A gyermekszülés során például a terhesség kilenc hónapja nem csupa öröm, és maga a szülés eseménye fájdalmat és szenvedést is tartogat. Ennek ellenére Jézus azt mondja, hogy hamar feledésbe merül mindez, mivel a megszületett kisgyermek megörvendezteti a szülőket. (János 16:21.) 
Az atlétáknak is szenvedéseket kell kiállniuk, ám valamennyi szenvedésüket feledteti a megnyert aranyérem okozta felemelő érzés. A végeredmény minden erőfeszítést megérdemel.

Ez történik velünk, amikor látjuk Jézust. A történelem során az embert érő legnagyobb igazságtalanság sem hasonlítható ahhoz a dicsőséghez, amely azokra vár, akik szeretik az Urat. 
Ha valaki nem ilyen módon látja, akkor felemeli a szenvedéseit a Krisztusban lévő örökkévaló jutalom fölé. 
Ez könnyen megtörténhet, mivel olyan könnyű a jelen fájdalmát érezni, de ők sosem élték át az eljövendő dicsőség ízét. 
Bizonyára egyikünk sem értette meg teljesen, hogy milyen csodálatos lesz az örökkévalóság Jézussal. (1. János 3:2.)

Vegyél örömöt abból, hogy bármit is szenvedsz el ma, a feledés homályába fog veszni, amikor Isten korlátlan áldásait megtapasztalod az örökkévalóságban.

2024. február 25., vasárnap

AMI ISTENNEK TETSZIK🔥

,,🔥Ábrahám, a ti atyátok ujjongott azon, hogy megláthatja az én napomat: meg is látta, és örült is.,, János 8:56

Jézus azokra a napokra utalt, amikor az emberek az Istenbe vetett hitük miatt igazulnak meg, nem pedig saját cselekedeteik által. Isten felfedte ezt az igazságot Ábrahám előtt (Róma 4:13), és amikor elhitte, hit által megigazult. (Róma 4:3; 4, 9.)

A Zsidó 11:6 azt mondja, hogy “hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni”.
Ábrahám hite volt az, ami Istennek tetszett.

Sok okunk van arra, hogy tudjuk, Ábrahám hite, és egyedül a hite tetszett Istennek.
Amikor összegyűjtünk minden tényt Ábrahám életéről, akkor látjuk,
hogy több dolog volt, ami Isten nemtetszését válthatta ki, mint amennyi a tetszését.
A 3. Mózes 18:9 és 26 szerint utálatos dolog volt, ha egy férfi a féltestvérét vette feleségül.
Sára, Ábrahám felesége az ő féltestvére volt. (1. Mózes 20:12.)

Így tehát Ábrahám házassága nem tetszett Istennek.
Ábrahám hazudott, amikor azt mondta, hogy Sára nem a felesége, ezt azért tette, hogy mentse a saját életét.
Hajlandó volt inkább kockára tenni, hogy egy férfi házasságtörést kövessen el a feleségével, semmint elmondja az igazságot és a saját életét tegye kockára a férfi előtt, aki a feleségét akarta.
Mégis, ezután az incidens után szinte azonnal, az Úr Ábrahám Belé vetett hitét igazságnak tekintette.
 (1. Mózes 15:6.) 

Ábrahám továbbá megpróbálta Isten akaratát testből betölteni Hágárral (1. Mózes 16), újra csak megismételte azt a szörnyű bűnét, hogy letagadta Sárát, mint feleségét. (1. Mózes 20)

Bárki, aki igazán tanulmányozza Ábrahám életét és azt a jóindulatot, amit ő Istennél talált, arra a következtetésre fog jutni, hogy Ábrahám hite örvendeztette meg Istent.
Ezért bármivel kapcsolatban, amit mondtál vagy tettél, és tudod, hogy nem tetszett Istennek, csak fogadd el a megbocsájtását és menj tovább teljes hittel Őbenne. Újra valóságosan áldott leszel.