2024. februår 9., péntek

A KEGYELEM EREJEđŸ”„

đŸ”„Amikor JĂ©zus tovĂĄbbment onnan, meglĂĄtott egy embert ĂŒlni a vĂĄmnĂĄl, akit MĂĄtĂ©nak hĂ­vtak, Ă©s Ă­gy szĂłlt hozzĂĄ:  “Kövess engem!” Az felkelt, Ă©s követte Ƒt. (MĂĄtĂ© 9:9)

Måté 9:9-10; Mårk 2:14-15; Lukåcs 5:27-29

Amikor elƑször JĂ©zushoz jövĂŒnk, lehetetlen megismernĂŒnk mindent, ami az Ɛ követĂ©sĂ©vel jĂĄrni fog. 

Nincs semmi okunk arra, hogy fĂ©ljĂŒnk attĂłl, hogy teljes mĂ©rtĂ©kben odaszĂĄnjuk magunkat szĂĄmĂĄra, mivel az Ɛ ellenĂĄllhatatlan szeretete Ă©s gondoskodĂĄsa nyilvĂĄnvalĂł szĂĄmunkra, amikor csak a keresztre pillantunk.
Mindent el tudunk hagyni, hogy Ɛt követhessĂŒk! 
Amikor meghozzuk ezt a döntĂ©st, Ɛ elkezd rajtunk keresztĂŒl Ă©lni, Ă©s olyan erƑt talĂĄlunk, ami nem a sajĂĄtunk, Ă©s bĂĄrmely prĂłbĂĄhoz elegendƑ, amellyel talĂĄlkozunk. (Galata 2:20.) 
Ezt az erƑt Isten kegyelmĂ©nek hĂ­vjuk.

A rajtunk keresztĂŒl Ă©lƑ Krisztus a titka a gyƑzelmes keresztĂ©ny Ă©letnek. Nem az, hogy JĂ©zusĂ©rt Ă©lĂŒnk, hanem az, hogy JĂ©zus Ă©l rajtunk keresztĂŒl. 

Ennek az egyszerƱ igazsĂĄgnak a meg nem Ă©rtĂ©se a gyökere a törvĂ©nyeskedĂ©s minden formĂĄjĂĄnak, illetve a teljesĂ­tmĂ©ny-központĂș mentalitĂĄsnak. 
A törvĂ©ny a kĂŒlsƑ emberre fĂłkuszĂĄl, Ă©s azt mondja nekĂŒnk, amit tennĂŒnk kell. 
A kegyelem a belsƑ emberre fĂłkuszĂĄl, Ă©s azt mondja el, amit JĂ©zus mĂĄr elvĂ©gzett. 
Amikor arra fĂłkuszĂĄlunk, amit meg kell tennĂŒnk, akkor a törvĂ©ny alĂĄ helyezzĂŒk magunkat, de amikor arra fĂłkuszĂĄlunk, amit Krisztus tett, akkor az Ɛ kegyelmĂ©nek termĂ©szetfeletti erejĂ©ben jĂĄrunk.

A keresztĂ©ny Ă©letet nem pusztĂĄn nehĂ©z Ă©lni, egyszerƱen lehetetlen sajĂĄt emberi erƑnkre alapozva. 
Az egyetlen mĂłdja, hogy olyanok lehessĂŒnk, mint JĂ©zus, Ă©s az Ɛ munkĂĄit vĂ©gezhessĂŒk, ha engedjĂŒk Ɛt rajtunk keresztĂŒl Ă©lni. 
Ahogy a gyökĂ©r Ă©lete a talajban van, az ĂĄg Ă©lete a szƑlƑtƑben, a hal Ă©lete a tengerben, az igazi Ă©leted a JĂ©zussal valĂł egysĂ©gben talĂĄlod meg.


BƑvebben, Hanganyag sorozata, könyve itt :


Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se