2024. mĂĄjus 9., csĂŒtörtök

🌟ISTEN KEGYELMÉNEK SÁFÁRAI❣️

Az Úr Ă­gy vĂĄlaszolt: “💞Ki tehĂĄt a hƱ Ă©s okos sĂĄfĂĄr, akit az Ășr szolgĂĄi fölĂ© rendel, hogy idejĂ©ben kiadja Ă©lelmĂŒket?,, (Luk 12:42)

A sĂĄfĂĄr egy olyan szemĂ©ly, akit azzal bĂ­ztak meg, hogy mĂĄs javaival, vagy ĂŒgyeivel foglalkozzon.
A sĂĄfĂĄr ĂĄltal ellenƑrzött tulajdon nem a sajĂĄtja, Ă©s nem is tehet akĂĄrmit vele, amit Ă©ppen szeretne.
Azt várják tƑle, hogy a megbízója kívánsága szerint cselekedjen.

A bankĂĄr is egy sĂĄfĂĄr. MĂĄsok pĂ©nzĂ©t bĂ­ztĂĄk rĂĄ. SzabadsĂĄgot kapott arra, hogy bölcsen befektesse a pĂ©nzt oly mĂłdon, hogy az hasznot hozzon a betĂ©teseknek Ă©s a rĂ©szvĂ©nyeseknek, de börtönbe kĂŒldik azĂ©rt, ha csak Ășgy elveszi a pĂ©nzt Ă©s sajĂĄt magĂĄra költi. 
A bankĂĄr elszĂĄmoltathatĂł (LukĂĄcs 16:2) azok felĂ©, akik a pĂ©nzĂŒket rĂĄbĂ­ztĂĄk, mint sĂĄfĂĄrra. 
A pĂ©nz nem az övĂ©, bĂĄr a kezelĂ©sĂ©be kerĂŒlt.

Ez a pĂ©ldĂĄzat Ă©s mĂĄs igĂ©k is (1Kor 4:1; Tit 1:7; 1Pt 4:10) a hĂ­vƑket, mint Isten kegyelmĂ©nek sĂĄfĂĄrait mutatja be. 
A vagyon, a talentumok Ă©s kĂ©pessĂ©gek, melyeket birtoklunk, valamint Isten szeretetĂ©nek a kijelentĂ©se, amelyet kaptunk nem a sajĂĄtunk, amivel azt tehetĂŒnk, amit csak akarunk. IstentƑl kaptuk ezeket a dolgokat, ezĂ©rt Neki szĂĄmolunk el ezeknek az ajĂĄndĂ©koknak a helyes vagy helytelen hasznĂĄlatĂĄval. 
AlapvetƑen fontos Ă©szben tartanunk ezt, hogy teljesĂ­thessĂŒk Isten irĂĄnti kötelessĂ©gĂŒnket, mint az Ɛ “sokfĂ©le kegyelmĂ©nek” sĂĄfĂĄrai.

LĂ©gy ma Isten kegyelmĂ©nek bölcs sĂĄfĂĄra! Mutasd meg mĂĄsok szĂĄmĂĄra azt a szeretetet Ă©s megbocsĂĄtĂĄst, amit TƑle kaptĂĄl, Ă©s tedd közĂ©ppontba Ɛt szĂĄmukra mindenben, amit mondasz Ă©s teszel.


Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se