2018. július 27., péntek

Már a tiéd

2017. szeptemberi hírlevél – 

Kedves Barátunk!

Mire van szükséged az Úrtól, mit tegyen érted? Szükséged van a gyógyítására, vagy arra, hogy nagyobb bőséget adjon neked? Az igazság az, hogy nincs szükséged arra, hogy bármit is tegyen érted. Ő már elvégezte a maga részét. Már a tiéd, bármi legyen is az.

Ez talán őrültségnek tűnik. Lehet, hogy most azt gondolod: De hát az orvosi leletek bizonyítják, hogy nem gyógyultam meg. Vagy: Nem láttad a bankszámlámat. Függetlenül a természetes tényektől, az igazság az, hogy Isten már megadta, amire szükséged van.

A 2Péter 1,3-ban ezt olvashatjuk:
Az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való az ő megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott.

Az egyetlen, ami hiányzik belőlünk, a megismerés.

Sok keresztény folyamatosan abban az állapotban él, hogy megpróbálja Istent rávenni valamire. Könyörögnek neki, hogy cselekedjen az érdekükben. Összejövetelről összejövetelre járnak, hogy valamit kapjanak Istentől. De már az övék, már megkapták.

A Biblia kijelenti:
Áldott az Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben, a Krisztusban.
Efézus 1,3

Isten „megáldott minket minden szellemi áldással”, és ez azt jelenti, hogy már megtörtént. Már minden szellemi áldás a tiéd. Tehát arra kérni Istent vagy azt várni tőle, hogy megáldjon, nem vezet eredményre.

Évekkel ezelőtt imádkoztam a fiam gyógyulásáért. Akkoriban még nagyon kicsi volt. Nem láttam a gyógyulását, ezért megkérdeztem Istentől: „Mi a baj?” Az Úr így szólt hozzám: „Azért harcolsz, hogy a fiad meggyógyuljon, ahelyett hogy azért harcolnál, mert már meggyógyult.” Erre azt mondhatod: „Nem értem a különbséget.” Pedig óriási a különbség! Az Úr kijelentette nekem, hogy megpróbálom Őt rávenni valamire, ahelyett hogy megvédeném a fiam gyógyulását és egyszerűen kinyilvánítanám, amit Jézus már megadott.

Ha ezt nem érted, akkor minden bizonnyal ez az egyik fő oka annak, amiért nem tudod átvenni Istentől az áldásokat.

Számomra ezeknek az igazságoknak a megértéséhez az az isteni kijelentés volt a kulcs, ami a Szellem, Lélek és Test című tanításom alapja lett. Isten Szellem (János 4,24), és Ő a szellemi világban mozog. A természetes, fizikai megnyilvánulása mindannak, amit Ő már elvégzett a szellemi világban, attól függ, hogy mit hiszünk és hogyan cselekszünk. Nem az Úron múlik a gyógyulásunk. Ő már meggyógyított bennünket (1Péter 2,24). Ránk bízta csodatevő erejének felszabadítását.

Isten már gondoskodott a gyógyulásról és az anyagi javakról a számodra. Már biztosította az örömöt, a békességet és mindent, amire érzelmileg valaha is szükséged lesz. Ha rossz napod van, ha a dolgok nem jól mennek, ha nem érzed magad jól, ne fogadd el a csüggedést és a reménytelenséget. Ne ezek mellett dönts és ne esdekelj: „Ó Istenem, kérlek, érints meg! Kérlek, adj örömet!” A Biblia szerint már megkaptad.

Emlékezz az Efézus 1,3-ra: Áldott az Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben, a Krisztusban. E szellemi áldások a mennyekben vannak Krisztusban, de mivel Krisztusban vagy, ezért benned vannak. Erről szól a következő ige:

Mert kiválasztott minket őbenne a világ teremtetése előtt…

Efézus 1,4a

Csak kezdd megismerni azokat a jó dolgokat, amelyek Isten Igéje szerint benned vannak, és akkor a hited hatékonnyá válik. Meg fogod tapasztalni őket az életedben. Ez sokkal könnyebb, mint könyörögni és esdekelni Istennek, hogy cselekedjen!

Isten már megtette a maga részét. Amikor Jézus meghalt a kereszten, így szólt: „Elvégezetett” (János 19,30). A Szentírás kijelenti az Efézus 1,20-ban, hogy Ő most az Atya jobbján ül. Már nem munkálkodik. Már elkészült. Elvégezte, befejezte! Már megbocsátott neked. Már meggyógyított. Már áldást parancsolt rád és az anyagi javaidra. Már megadta neked a szeretetet, az örömöt és a békességet. Nem Isten kell, hogy válaszoljon neked, hanem neked kell megtanulnod Istennek válaszolni! Könnyebb megvédeni valamit, ami már a tiéd, mint megszerezni valamit, amid nincs.

Ez nagyon erőteljes, mégis sok keresztény elvéti. Tudják, hogy Isten mindezeket meg tudja tenni, de nem hiszik, hogy már meg is tette. A hitetlenség állapotából indulnak. Keresztezik Isten Igéjét. Ami a gyógyulást illeti, úgy kaphatjuk meg, hogy vesszük a Példabeszédek 18,21-et – „A nyelv hatalmában van a halál és az élet is” –, és felszabadítjuk ezt a hatalmat a betegség fölött: „Halált szólok ennek a betegségnek. Megátkozom, és megparancsolom, hogy elhagyjon. Istenem, szólok az életnek, melyet már belém helyeztél. Felszabadítom, hogy áradjon az egész testemben.” Ez az, ahogy kezdesz együttműködni Istennel.

Sokkal több mondanivalóm van erről, de ebben a hírlevélben nincs rá hely. Arra bátorítalak, hogy rendeld meg Már a tiéd című tanításomat. Ez egy olyan kijelentés, amivel Isten megváltoztatta az életemet, és tudom, hogy a tiédet is meg fogja!

A könyv itt rendelhető meg >>>

Youtube videósorozat >>>

Áldott vagy!
Andrew és Jamie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése