2024. március 3., vasárnap

AZ IGAZI GAZDAGSÁG NEM ÖNZŐ 🔥

,,🔥Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.,, 2.Korinthus 9:8

Gondolod, hogy Jézus önző volt bármilyen módon is? 
Ha valóban tanulmányozod az evangéliumokat, látni fogod, hogy Jézusnak soha sem volt semmire szüksége. Továbbá, annyi pénze volt, hogy külön pénztárost alkalmazott. ( János 13:29.)
 
Mégis a keresztények többsége elutasítja a pénzügyi jómódot, mert a kapzsisággal azonosítja azt. Kétségtelenül sokan tévednek ebben a vonatkozásban, mivel a pénz szeretete minden gonosz gyökere, nem maga a pénz. (1. Timótheusz 6:10.)

Az igazi bőség, ahogy azt a Biblia tanítja és Jézus gyakorolta, nem önző, vagy kapzsi. 
Jézusnak sok volt, mert sokat adott. Ahogy a vers mondja, az Úr bőségessé tesz bennünket, hogy minden jó munkára elegendőt tudjunk adni. 
Az, aki nem tud adni mindenre, amire szeretne, még nem érte el a gazdagság azon szintjét, amit Isten biztosított a számára.

Egy másik vers, ami erről beszél az Efézus 4:28: 
“ Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek.” 

Az Úr azért tesz bővölködővé, hogy megáldhass másokat. 
Amikor megérted, hogy a biblia gazdagság egyáltalán nem önző, akkor azért szeretnél bőségben élni, hogy áldás lehess mások számára. 

Azok a hívők, akik azt mondják, hogy elegendő javaik vannak, sosem kérnek többé az Úrtól, tulajdonképpen megmutatják, hogy csak magukra gondolnak. 
Ezzel a hozzáállással önző dolog lenne több pénzt kérni. 
Azt gondolják, hogy szentek, mivel csupán saját szükségeiket töltötték be. 

Miután viszont az ember megérti, hogy a bőség nem pusztán érte van, csatorna lehet Isten számára, hogy másokat is ellásson, az “elég nekem” hozzáállásról pedig kiderül, hogy buta és önigazult dolog. Mi a te érved arra, hogy bőségben élj? 
Csupán önző nyereségről szól, vagy mások számára szeretnél áldássá válni?

Ma, ahelyett, hogy pénzügyi szükségeidre és kívánságaidra gondolnál, nézz körül és vedd észre mások szükségeit és kívánságait. Így a bőség helyes motivációjával fogsz rendelkezni. 
Ha Isten rajtad keresztül tud adni, akkor neked fog adni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése