2022. január 30., vasárnap

TELJES SZÍV

,,Jézus erre ezt mondta: “Jól mondtad, hogy férjed nincs, mert öt férjed volt, és akivel most élsz, nem férjed: ebben igazat mondtál.”
A
z asszony ekkor így felelt: “Uram, látom, hogy próféta vagy.,, János 4:17-19



Nem igényelt különösebb éleslátást a szamáriai asszonytól, hogy az utóbbi állítást megtegye.
Jézus egyszerűen “elolvasta a leveleit”. Az asszony életének legbizalmasabb részleteiről beszélt Jézus. Bárki észrevehette volna ezek után, hogy Jézus próféta volt. Ez az asszony egy vödör vízért jött és olyan valakivel találkozott, aki több volt puszta embernél. Isten szólt hozzá.

Mi volt a reakciója? Témát váltott. Egy tanításbeli kérdéssel állt elő, ami az imádás megfelelő helyszínére vonatkozott – amivel elvonhatta a figyelmét a személyes életéről.
Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy a diszkréció falait húzzuk fel életünk intim részletei köré. Félünk megengedni másoknak, különösen Istennek, hogy belénk tekintsen.

Az igazság az, hogy Isten már ismeri a szívünket! Azt akarja, hogy teljes szívünket odaadjuk neki.
Azt akarja, hogy mindent megosszunk Vele, hogy teljessé tehessen bennünket. Jézus visszafordította az asszonyt az Istennel való személyes kapcsolatának témájához.
Azt mondta neki, hogy az imádás helyszíne, vagy formája nem lényeges. Isten olyan embereket keres, akik megnyitják a szívüket – a rejtett részeit is – az Ő számára.

Ma, lehet, hogy mindenféle dolog foglalkoztat, kivéve azt az egyet, ami igazán számít: 
Isten teljes szívből való imádata szellemben és igazságban. Válaszd azt az egy dolgot, amit Isten szeretne, hogy megtedd. Nyisd meg a szíved teljesen előtte és csak figyeld, ahogy Jézus kitölti rád az élő vizet és teljessé tesz téged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése