2024. åprilis 26., péntek

HOLT CSELEKEDETEKđŸ”„

,,đŸ”„Ekkor megkĂ©rdeztĂ©k tƑle: “Mit tegyĂŒnk, hogy Istennek tetszƑ dolgokat cselekedjĂŒnk?”
JĂĄnos 6:28

A törtĂ©nelem sorĂĄn az emberisĂ©g folyamatosan kereste annak mĂłdjĂĄt, hogy Istennek tetszƑ mĂłdon cselekedjen. Minden ember rendelkezik Isten valĂłsĂĄgĂĄnak ismeretĂ©vel a belsƑjĂ©ben (RĂłma 1:18-20.), Ă©s azzal a vĂĄggyal is, hogy helyes viszonyban legyen Vele. 
Azonban, ahogy ezek a zsidĂłk is, csak kevesen Ă©rtettek egyet az Úrral abban, hogy milyen mĂłdon Ă©rhetik el ezt. 
HajlandĂłak voltak arra, hogy valamit megcselekedjenek ĂŒdvössĂ©gĂŒk Ă©rdekĂ©ben, de nem voltak hajlandĂłak arra, hogy alĂĄrendeljĂ©k az Ă©letĂŒket JĂ©zusnak, mint Úrnak Ă©s elfogadjĂĄk az ĂŒdvössĂ©g ajĂĄndĂ©kĂĄt TƑle.
Ez az egyik alapvetƑ kĂŒlönbsĂ©g a keresztĂ©nysĂ©g Ă©s a vilĂĄg vallĂĄsai között. 
A vallĂĄs hajlandĂł ĂĄldozatokat hozni azĂ©rt, hogy elnyerje a helyes kapcsolatot Istennel, ĂĄm a keresztĂ©nysĂ©g elismeri teljes kĂ©ptelensĂ©gĂŒnket arra, hogy valaha is elegendƑ jĂłt cselekedhetĂŒnk sajĂĄt megmentĂ©sĂŒnkĂ©rt, ezĂ©rt hitre Ă©s bizalomra szĂłlĂ­t fel abban, amit JĂ©zus tett Ă©rtĂŒnk. 
Nem Ă©rdemled meg, hogy megmenekĂŒlj, mivel senki sem Ă©rdemli meg! 
Nem Ă©rdemelheted ki azokkal a cselekedetekkel, amit a Biblia “holt cselekedeteknek” nevez.
 (ZsidĂł 6:1; 9:14.) 
A holt cselekedetek magĂĄban foglaljĂĄk az összes vallĂĄsos cselekedetet, a jĂł tetteket, vagy adomĂĄnyokat, melyeket azĂ©rt tesznek, hogy Isten elƑtt igazoljĂĄk magukat az emberek. 
Csak az a hit fog megigazĂ­tani tĂ©ged, amit JĂ©zus tett az ĂŒdvössĂ©gedĂ©rt, ezĂ©rt a te rĂ©szed egyszerƱ – csak hidd el.

Ma, megnyugodhatsz abban az igazsĂĄgban, hogy ĂŒdvössĂ©ged teljesen az Ɛ munkĂĄja, nem a tiĂ©d.


JĂĄnos 6:24-29:


Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se