2023. augusztus 15., kedd

đŸ”„MINDIG KÉSZENđŸ”„

,,Virrasszatok, Ă©s imĂĄdkozzatok, hogy kĂ­sĂ©rtĂ©sbe ne essetek: a lĂ©lek ugyan kĂ©sz, de a test erƑtlen.,, MĂĄtĂ© 26:41

Ha ĂșjjĂĄszĂŒlettĂ©l, akkor nem a szellemeddel van a problĂ©ma. 
A Szent Szellem megĂșjĂ­totta a szellemedet, amikor eljött, hogy benned Ă©ljen. 

Szellemed pontosan olyan, mint JĂ©zus (1. JĂĄnos 4:17) Ă©s mindig hajlandĂł Isten akaratĂĄt cselekedni. 
A tested az igazi problĂ©mĂĄd. A test, ahogy JĂ©zus ezen a helyen megmutatja, nem csak a fizikai tested foglalja magĂĄban, hanem a lelked is. Isten mindent megadott neked, ami a gyƑzelemben valĂł jĂĄrĂĄshoz szĂŒksĂ©ges, de ĂșjjĂĄszĂŒletett szellemed gazdagsĂĄga ugyanakkor földi edĂ©nyben lakik. (2. Korinthus 4:7.)

Szellemed, ahovĂĄ Isten az Ɛ erejĂ©t Ă©s dicsƑsĂ©gĂ©t helyezte a testedben foglal helyet. 
JĂ©zus megkĂ©rte a tanĂ­tvĂĄnyokat, hogy vigyĂĄzzanak Ă©s imĂĄdkozzanak vele a szĂĄmĂĄra legnehezebb idƑszakban. Azt mondta nekik, “A lelkem tĂșlĂĄradĂłan szomorĂș, egĂ©szen a halĂĄlig”, Ă©s kĂ©rte, hogy imĂĄdkozzanak Ă©rte. EgyikĂŒk sem volt kĂ©pes erre. Mindannyian elaludtak! 

Azt gondoljuk, hogy ez felhĂĄborĂ­tĂł, addig, amĂ­g nem tapasztaljuk meg a fizikai kimerĂŒlĂ©st, ugyanakkor a Szent Szellem kĂ©sztetĂ©sĂ©t, hogy imĂĄdkozzunk. SzellemĂŒnk (Ă©s nĂ©ha a lelkĂŒnk) hajlandĂł, de testĂŒnk mĂ©g mindig fĂĄradt. 

VĂ©gĂŒl el kell döntenĂŒnk, hogy kitartunk Szellemben, vagy pedig ĂĄtadjuk magunkat a testĂŒnknek. 
Amire szĂŒksĂ©ges emlĂ©kezned, hogy hozzĂĄfĂ©rhetsz a Szent Szellem erejĂ©hez, belĂŒl a szellemedben azĂĄltal, hogy megĂșjĂ­tod az elmĂ©det Isten IgĂ©jĂ©nek segĂ­tsĂ©gĂ©vel. 

MinĂ©l inkĂĄbb megĂșjul az elmĂ©d, annĂĄl inkĂĄbb ki fog ĂĄramolni Isten ereje a lelkeden Ă©s fizikai testeden keresztĂŒl. TrenĂ­rozni kell a lelkedet, elmĂ©det Ă©s testedet az isteni Ă©letre. (1. TimĂłteus 4:7,8) 

EzutĂĄn, ha a Szent Szellem megkĂ©r, hogy jĂĄrj közben Ă©s ĂĄllj a törĂ©sre valakiĂ©rt, hajnal 3 Ăłrakor, akkor a szellemed – aki mindig kĂ©szen ĂĄll – könnyedĂ©n uralkodni fog a tested felett.

Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se