2024. mĂĄrcius 20., szerda

CSAK TEDD MEG! đŸ”„

"đŸ”„ Anyja Ă­gy szĂłlt a szolgĂĄkhoz:BĂĄrmit mond nektek, tegyĂ©tek meg." Jn. 2/5.

MĂĄria Ășgy ismerte JĂ©zust Ă©letĂ©nek ebben a szakaszĂĄban, mint senki mĂĄs.
BĂĄr bizonyosan tudta JĂ©zusrĂłl, hogy nem hĂ©tköznapi ember, a kĂ©rĂ©se, hogy a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra gondoskodjon mĂ©g több borrĂłl, arra enged következtetni, hogy hitt JĂ©zus kĂŒlönleges cselekedeteiben, melyeket mĂĄs emberek nem tudtak megtenni.
Így szĂłlt a szolgĂĄkhoz: "BĂĄrmit mond nektek, tegyĂ©tek meg."
Ez azt mutatja, hogy nem csupån abban hitt, hogy Jézus képes csodåkat tenni, hanem azt is tudta, hogy Jézus tettei nem minden esetben követik a megszokott gondolkodåsmódot.

BizonyĂĄra JĂ©zus utasĂ­totta a szolgĂĄkat a korsĂłk vĂ­zzel valĂł megtöltĂ©sĂ©re, majd odavitette azokat az ĂŒnnepsĂ©g vezetƑjĂ©hez. Ez nem volt logikus.
Mindenki tudta, hogy a vendégek bort kívånnak, nem pedig vizet.
MĂ©gis MĂĄria kĂ©rĂ©sĂ©re ezek a szolgĂĄk pontosan azt tettĂ©k, amire JĂ©zus utasĂ­totta Ƒket, Ă©s az eredmĂ©ny elkĂ©pesztƑ volt. A vĂ­z a legkivĂĄlĂłbb borrĂĄ vĂĄltozott ĂĄt.

Ez a csoda nem törtĂ©nt volna meg, ha a szolgĂĄk nem tettĂ©k volna azt, ami bolondsĂĄgnak tƱnt a szemĂŒkben. Az Úr Ăștjai nem a mi Ăștjaink, Ă©s az Ɛ gondolatai nem a mi gondolataink.

"Bizony, a ti gondolataitok nem az Ă©n gondolataim, Ă©s a ti utaitok nem az Ă©n utaim - Ă­gy szĂłl az ÚR. Mert amennyivel magasabb az Ă©g a földnĂ©l, annyival magasabbak az Ă©n utaim a ti utaitoknĂĄl, Ă©s az Ă©n gondolataim a ti gondolataitoknĂĄl. "
Ézs.55,8-9

Ha szeretnĂ©nk meglĂĄtni csodĂĄlatos hatalmĂĄt az Ă©letĂŒnkben, akkor mindent meg kell tennĂŒnk, amit mond nekĂŒnk, fĂŒggetlenĂŒl attĂłl, hogy bolondsĂĄgnak tƱnik-e vagy sem.

"Mert Isten bolondsåga bölcsebb az embereknél,
Ă©s Isten erƑtlensĂ©ge erƑsebb az embereknĂ©l." 1Kor. 1/25.

Bármit is mond ma neked az Úr, csak tedd meg!


(ForrĂĄs: Daily Devotional – Andrew Wommack Ministries)


Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se