2024. április 1., hétfő

ELSŐ SZERETETED! 🔥

,, 🔥De az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet.,, Jelenések 2:4

Sóhajtoztál már valamikor ezt az igerészt olvasva? A legtöbb keresztény igen, mivel tudják, hogy nem szeretik Jézus úgy, ahogy kellene, és ez a rész erre emlékezteti őket. 
Ám Jézus nem arról beszél itt, hogy vissza kell térnünk ahhoz, a szeretethez, ahogy egykor Őt szerettük; arról beszél, hogy vissza kell térnünk ahhoz a kijelentéshez, hogy Ő szeretett először bennünket. 

Ahogy János apostol mondja, “Mi szeretjük Őt, mert Ő előbb szeretet minket” (1. János 4:19). 
Gyakran a prédikáció arra koncentrál, ahogy egymást kell szeretnünk. 
Bár ez bizonyára helyes, és a legnagyobb és leginkább megkülönböztető jele az igazi keresztények a testvérei iránti szeretete. ( János 13:35.) De nem tudjuk azt adni, amit nem kaptunk meg. 

Amíg nem rendelkezünk azzal a kijelentéssel, hogy mennyire szeretett bennünket Isten, nem tudunk másokat őszintén szeretni. Ha próbálunk szeretni az igazi vibráló, élettel teli szeretet nélkül, ez olyan, mintha megpróbálnánk valakinek inni adni egy kiszáradt kútból. Lehetetlen! 
A kereszténységet nem egyszerűen nehéz megélni; a saját erőnkből lehetetlen. 
Az igazi kereszténység nem te vagy és én vagyok, akik Jézusért élünk, hanem Jézus, aki rajtunk keresztül él. (Galata 2:20.) 

Sehol sem annyira nyilvánvaló ez, mint mások szeretésénél. Az a szeretet, amit Jézus parancsolt magában foglalja az arcunk mások felé fordítását (Máté 5:39) és a megbocsájtást a bennünket megfeszítőknek. (Lukács 23:34.) Ez a fajta szeretet emberileg lehetetlen. 
Csak azon a módon élhetünk így, ha abban a természetfeletti szeretetben járunk, amely Istentől származik. 
Mások szeretése gyümölcs – nem pedig gyökér -, melyet Isten felénk irányuló szeretete eredményez.

Amint visszatérsz annak megértéséhez és öröméhez, hogy Isten mennyire szeret téged, ahogy először tetted ezt, amikor Jézust Uradnak és Megváltódnak elfogadtad, akkor jobban fogod embertársaidat véletlenszerűen szeretni, mint tudatosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése