2024. március 5., kedd

AZ ISTENTŐL JÖVŐ SZERETET 🔥

,,🔥A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni.,, 1.Korinthus 13:8.
Nagy különbség van a bukott ember szeretete és Isten szeretete között. 
A bűnös emberiség romlott természete nem férhet hozzá, nem értheti meg az isteni szeretetet.
A Biblia azt mondja, hogy Isten a szeretet (1. János 4:8), és bárki, akár férfi, akár nő, ha nem ismeri Jézust Uraként és Megváltójaként, akkor nem ismeri Isten szeretetét.
Az emberek milliónyi dalt, színdarabot, filmet és történetet írtak a szeretetről, ám sok ezek közül nem az isteni szeretetről szól.
 
Az emberi szeretet nincs egy súlycsoportban az isteni szeretettel. Lényegét tekintve az emberi szeretet önző, míg az isteni szeretet önzetlen.
Az emberi szeretet így szól: “Szeretni foglak, amíg azt teszed, amit szeretnék tőled, hogy tegyed, vagy addig, amíg jólesik.” Isten szeretete feltétel nélküli.

Az 1.Korinthus 13:4-8 felsorolja Isten szeretetének figyelemreméltó tulajdonságait. 
Még a keresztények közül is csak kevesen értékelik teljes mértékben Isten szeretetének teljességét.
Gyakran azt gondoljuk, hogy Isten úgy szeret bennünket, ahogy a régmúltban szerettek bennünket, de nem így van. Rossz tapasztalataink gyakorta megakadályoznak bennünket abban, hogy elfogadjuk Isten szeretetét.
 
Saját szintünkre alacsonyítjuk Őt le, és azt gondoljuk, hogy szeretete feltételekhez kötött és teljesítményünkkel áll arányban. Mindenki más így szeretett bennünket, de Istennel nem ez a helyzet.
Az Ő szeretet olyan, amilyet eddig senkitől sem tapasztalhattunk meg. Isten szeretete sosem fogy el, még akkor sem, ha mi magunk kudarcot is vallunk. Szeretete feltétel nélküli.
Mivel kezdetben semmit sem tettünk azért, hogy kiérdemeljük, Ő nem vonja vissza akkor, amikor nem érdemeljük meg.
 
Ő azért szeret bennünket, mert Ő a szeretet, nem pedig azért mert mi szeretetre méltóak vagyunk.
Ma, újítsad meg az elméd a feléd kiáradó isteni szeretettel kapcsolatban. 
Kérd a Szent Szellemet, hogy tanítson arról, hogy miről is szól valójában az Ő szeretete.
Ez egy kijelentés, ami az egész életed meg fogja változtatni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése