2024. február 27., kedd

AMI MINDENT MEGÉR 🔥

,, 🔥Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.,, (Róma 8:18)

Az emberek rettenetes dolgokat szenvednek el a világban. 
Ha egy pillantást vetünk az emberiség történelmére, akkor oly mértékű, elmondhatatlan mennyiségű szenvedést tapasztalunk, hogy felmerülhet bennünk: hogy fogja Isten bizonyos emberek szeméből eltörölni a könnyeket? (Jelenések 21:4.) 
Ez a vers azonban biztosít bennünket, hogy Isten jutalma sokkal nagyobb lesz, mint saját szomorúságunk.

Az életben sok dolog csak erőfeszítések és nehézségek árán valósul meg. 
A gyermekszülés során például a terhesség kilenc hónapja nem csupa öröm, és maga a szülés eseménye fájdalmat és szenvedést is tartogat. Ennek ellenére Jézus azt mondja, hogy hamar feledésbe merül mindez, mivel a megszületett kisgyermek megörvendezteti a szülőket. (János 16:21.) 
Az atlétáknak is szenvedéseket kell kiállniuk, ám valamennyi szenvedésüket feledteti a megnyert aranyérem okozta felemelő érzés. A végeredmény minden erőfeszítést megérdemel.

Ez történik velünk, amikor látjuk Jézust. A történelem során az embert érő legnagyobb igazságtalanság sem hasonlítható ahhoz a dicsőséghez, amely azokra vár, akik szeretik az Urat. 
Ha valaki nem ilyen módon látja, akkor felemeli a szenvedéseit a Krisztusban lévő örökkévaló jutalom fölé. 
Ez könnyen megtörténhet, mivel olyan könnyű a jelen fájdalmát érezni, de ők sosem élték át az eljövendő dicsőség ízét. 
Bizonyára egyikünk sem értette meg teljesen, hogy milyen csodálatos lesz az örökkévalóság Jézussal. (1. János 3:2.)

Vegyél örömöt abból, hogy bármit is szenvedsz el ma, a feledés homályába fog veszni, amikor Isten korlátlan áldásait megtapasztalod az örökkévalóságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése