2024. február 16., péntek

A SZELLEM ÉS A SZÓ EGYEK🔥

,,🔥A lélek "szellem" az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek "szellem" és élet.,, János 6:63

Jézus azt állította, hogy az élet a szellemedből származik, nem a testedből. 
Ezeket az embereket oly mértékben uralta a fizikai életük, hogy egyáltalán nem értették meg Jézus szavainak szellemi jelentőségét. 
Bár Isten Szavának vannak jótékony hatásai a testünkre nézve is, az Ige szellemi természetű, szellemünkön keresztül érthetjük meg. 
Isten Szava szellem és a Szent Szellem a saját szellemünkben megvilágítja Isten igazságát az elménk számára. 
Isten Szava nem pusztán papír és tinta. 
Jézus az Ige, Ő szellemi formában már akkor létezett, mielőtt a Szent Szellem bármely inspirált szót leíratott volna. A Biblia egyszerűen Jézus és a szellemi igazság fizikai megjelenése. 
Isten ihlette, abszolút pontos és megbízható, mégis, amíg nem vesszük a Szent Szellemet a szellemünkben, addig a Biblia nem fog hasznot hajtani a részünkre.
 Ezért van az, hogy sokan, akik elolvassák, sőt memorizálják, mégsem aratják a gyümölcseit. 
Nem születtek újjá és nem bírják önmagukban a szellemi Tanítót. ( János 14:26.)
Ahogy fizikai részünk életet nyer a megevett ételből, szellemünk is életet nyer, ahogy részesedik Jézusból, az élet kenyeréből. ( János 6:48.) 
Jézus világosan mondja, hogy az általa szólt szavak szellemi természetűek, nem fizikaiak.
Ha meg akarjuk ismerni, hogy mik azok a szellemi igazságok, akkor hinnünk kell a Bibliában, mivel az élet és szellem. 
Ha azt szeretnénk, hogy a szellem vezessen bennünket, akkor követnünk kell Isten Szavát. 
Ha hallani szeretnénk Isten Szellemétől, akkor figyelnünk kell arra, amit Isten az Ő Igéjében mond nekünk. A Szellem (Szent Szellem) és az Ige ( Jézus) egy. ( János 1:1.)

Ma, békét találhatsz minden döntésedben, melyet meghozol azáltal, hogy a Szent Szellem vezet téged Isten Igéjében. A Szellem és az Ige mindig egyetért, és amikor egyetértésre jutsz velük, akkor biztos lehetsz benne, hogy a helyes irányba mozdulsz és helyesen cselekszel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése