2024. február 29., csütörtök

AMI VALÓBAN BESZENNYEZ TÉGED🔥

,,🔥Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná.” Márk 7:15

Az Ószövetség étkezéssel kapcsolatos törvényei olyan szellemi árnyékok voltak, amelyek az Újszövetségben váltak valóra. Ezek a farizeusok (ahogy sok keresztény manapság) elvétették a szabályok mögött álló szellemi igazságok jelentőségét. 
Az étkezési törvények valódi jelentése az volt, hogy mindenben szentek vagyunk (az Úr számára elkülönítettek) – még az általunk megevett dolgokban is. 
A Törvény alatt tilos volt bizonyos állatokat megenni, sőt akár érinteni őket, nem azért, mert ezek az állatok valamiért rosszak lettek volna, hanem az Isten számára elválasztottságot jelképező szerepük miatt. Ezeknek a törvényeknek a gyakorlása az elválasztottság folyamatos emlékeztetőjéül szolgált. 
Az Újszövetségben nincs szükségünk étkezési törvényekre, hogy emlékeztessenek
szentségünkre, Isten számára való elválasztott mivoltunkra, mivel az Ő Szelleme lakik bennünk és az Ő Igéje azt mondja, hogy megigazultunk és szentek vagyunk Jézus Krisztus vére által. 
Ebben a részben Jézus kijelentése arra vonatkozik, ami valóban képes beszennyezni az embert. 
Nem értelmezhetjük úgy azonban, hogy bármely testünkkel szembeni visszaélés – pl. falánkság, drogozás – rendben való lenne, de Ő azt mondja, hogy nem az szennyez be, ami a szánkon bemegy, hanem az, ami kijön rajta keresztül.
Jézus tudta, hogy a szívünkben lévő dolgokat beszéljük, és ha romlott a szívünk, akkor gonosz dolgokat fogunk beszélni. Tudta, hogy ami kijön a szánkon, az egy romlott szívből jön. 
Másrészről, ha újjászületünk és új a szívünk, Isten szerint való, akkor olyan szavakat szólunk, amelyek helyesek és szentek. Isten a szívünkre tekint, és amit a szánk szívünkből szól az tiszta és romlatlan.

Ma, gondolkozz el a szíved állapotán. Az általad mondott szavak megmutatják, hogy vajon szennyezett-e a szíved a világtól, az ellenség félrevezetett-e, vagy a test győzött-e le? 
Ha így van, akkor annyit kell tenned, hogy megtérsz és tisztává leszel. (1. János 1:9.) 
Ezután örvendezni fogsz, hogy Isten gyermeke vagy és igazán örömteli napod lesz Vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése