2023. augusztus 14., hĂ©tfƑ

đŸ”„JÉZUS SZABADDÁ TETT TÉGEDđŸ”„

,,Erre valamennyien felkiĂĄltottak: “Ezt öld meg! BarabbĂĄst pedig bocsĂĄsd el nekĂŒnk!”

LukĂĄcs 23:18

A BarabbĂĄssal törtĂ©ntek azt mutatjĂĄk meg szĂĄmunkra, ami az ĂșjjĂĄszĂŒletĂ©sĂŒnkkor velĂŒnk törtĂ©nik.
BarabbĂĄs bƱnös volt; JĂ©zus pedig ĂĄrtatlan. JĂ©zus szenvedte el azt a halĂĄlt, amit BarabbĂĄs Ă©rdemelt meg, BarabbĂĄs szabadon tĂĄvozott. 

HasonlĂłkĂ©ppen, mi is bƱnösök voltunk (RĂłma 3:23) Ă©s halĂĄlra voltunk Ă­tĂ©lve (RĂłma 6:23), mĂ©gis JĂ©zus szenvedte el a bĂŒntetĂ©sĂŒnket, hogy szabadon elmehessĂŒnk. (2. Korinthus 5:21.)
Ahogy BarabbĂĄs sem kĂ©rte ez a helyettesĂ­tĂ©st, “az Isten pedig a mi hozzĂĄnk valĂł szerelmĂ©t abban mutatta meg, hogy mikor mĂ©g bƱnösök voltunk, Krisztus Ă©rettĂŒnk meghalt. ” (RĂłma 5:8.)
 
JĂ©zus halĂĄla BarabbĂĄst szabaddĂĄ tette, de neki kellett vĂĄlasztania, hogy elfogadja-e Ășjonnan nyert szabadsĂĄgĂĄt, vagy pedig folytatja a rĂ©gi, önzƑ Ă©letĂ©t, Ă©s ismĂ©t RĂłma Ă­tĂ©lete alĂĄ kerĂŒl.
HasonlĂłan, mindannyian szabadok lettĂŒnk JĂ©zus helyettesĂ­tƑ halĂĄlĂĄn keresztĂŒl, de nekĂŒnk kell eldöntenĂŒnk, hogy elfogadjuk-e szabadsĂĄgunkat azzal, hogy hiszĂŒnk Ɛbenne Ă©s alĂĄrendeljĂŒk az Ă©letĂŒnket Neki.
 
KeresztĂ©nykĂ©nt szĂŒksĂ©ges kifejleszteni magunkban azt a folyamatos tudatossĂĄgot, hogy az Ă©letĂŒnk nem a miĂ©nk.
Nincs szabadsĂĄgunk arra, hogy bĂĄrmit kedvĂŒnk szerint tegyĂŒnk; szabadsĂĄgunk van, hogy szeressĂŒk, szolgĂĄljuk Ă©s dicsĂ©rjĂŒk Istent a mi Urunk JĂ©zus Krisztus ĂĄltal.
TestĂŒnket, mint Ă©lƑ ĂĄldozat ajĂĄnljuk Istennek, elismerve, hogy ez pusztĂĄn Ă©sszerƱ kötelessĂ©gĂŒnk azon szemĂ©ly szĂĄmĂĄra, aki az Ă©letĂ©t adta a szĂĄmunkra. (RĂłma 12:1.)
 
Legyen ma meghatĂĄrozĂł tĂ©nyezƑ minden cselekedetedben, hogy JĂ©zus Úr. (RĂłma 14:7-10.)
 
VizsgĂĄlj meg minden gondolatot, szĂłt Ă©s cselekedetet azzal, hogy megkĂ©rded: “Ezt akarja JĂ©zus?”
Ez a kulcs, hogy ma csodĂĄlatos napod legyen!



Nincsenek megjegyzések:

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se