2022. február 19., szombat

ISTEN SZERETETE REMÉNYTELJES!

,,Mindent remél.,,(1. Korinthus 13:7)

A reménytelenség rettenetes dolog. Isten Igéje azt mondja: “Ha nincs kijelentés, elvadul a nép, de boldog lesz, ha megfogadja a tanítást.” (Példabeszédek 29:18.)
A remény hiánya áll a legtöbb – ha nem valamennyi – önpusztító tevékenység mögött, amit manapság látunk.

Azoknak, akiknek nincs erős hite a jövőben, azok elvetik a mát és nem törődnek a lehetséges következményekkel.
Az ember romboló szokásai a kétségbeesésben és a reménytelenségben gyökereznek. Jézus a bolond példázatát használta annak illusztrálására, amikor valaki nem rendelkezik jövőképpel: “pihenj, egyél, igyál, vigadozzál!” (Lukács 12:19.)

Aki egy szemmel sem tekint a jövőre, annak szembe kell néznie a pusztulással.
Mi az oka annak, hogy a társadalom nagy része remény nélkül él?
Azért, mert a valódi reménység forrása Isten szeretete, és igazi éhínség tapasztalható napjainkban Isten szeretetére. Összességében a vallás Isten szentségéről és az ember viszonylagos érdemtelenségéről beszél nekünk, de Isten szeretete nem jelenik meg valóságosan a legtöbb ember szívében – még a keresztények életében sem.
A szerencse és a sors nem idéz elő reménységet. Valódi és tartós reménység csak abból fakad, ha személyesen ismerjük a szerető Istent, aki mindent a javunkra munkál (Róma 8:28).

Istennek tökéletes terve van az életedre. Függetlenül attól, hogy jelenleg hol vagy, mennyire tértél le a számodra kijelölt útról, Isten tökéletes tervvel rendelkezik számodra. ( Jeremiás 29:11.) 
Annak ellenére szeret, hogy mit, vagy mit nem tettél. Ahogy hinni kezdesz ebben, remény támad a szívedben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése