2024. január 18., csütörtök

A BŐSÉG TETSZIK AZ ÚRNAK❣️

,,💞Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek..,, 3. János 2

Jézus az életét adta értünk, hogy megszabadítson bennünket a jelenlegi gonosz világból (Galata 1:4) és egy bővölködő életet adjon. ( János 10:10.)
János – miután szoros kapcsolatban állt Jézussal és a Szent Szellem inspirálta – azt írta, mindenek fölött kívánja, hogy minden hívő egészséges és produktív életet éljen. Ezért halt meg Jézus.

Azt mondta, ez akkor történik meg, amikor a lelkünk bőségbe van, és a lelkünk akkor van bőségben, amikor az Ő igazságában élünk.
Jézus azt mondta, ha Őt láttuk, akkor az Atyát láttuk. Ő és az Atya mindenben egyetértettek, egyek voltak.
Ezért ésszerűnek tűnik, hogy bárki, aki eléggé szeretett bennünket ahhoz, hogy feláldozza a fiát a szabadságunk megvásárlásáért, bármit megtesz a jólétünkért is. (Róma 8:32.) 

Mégis, manapság sokan úgy gondolnak Istenre, mint aki örül a szegénységünknek és betegségnek, vagy mint aki közömbös ezek iránt.
Isten Szava világossá teszi, hogy a lelked és az életed bővölködni fog, ha megnyitod a szíved az Úr szeretetére és gondviselésére az életed minden területén – szellemi, lelki, mentális, szociális és fizikai értelemben egyaránt. Ennek az igazságnak a figyelmen kívül hagyása sokakat arra vezetett, hogy Istenre pusztán úgy tekintsenek, mint az örökkévaló szükségleteik betöltőjére.
 
Azonban az Ige világosan tanítja, hogy az üdvösség sokkal többet tartalmaz! 
Amikor elhiszed, megtapasztalod és hirdeted a teljes evangéliumot, akkor meg fogod látni Isten valóságát és erejét itt és most megjelenni. 
Ne vessed meg, amiért Jézus meghalt, hogy azt a számodra elérhetővé tegye. 
Ő dicsőséget nyer abban, ha engeded Őt, hogy bőséges életet adjon neked. (Zsoltárok 35:27.)

Ma, örvendeztesd meg Jézust azzal, hogy a bővölködés egy teljesen új szintjén jársz. 

2024. január 17., szerda

TUDNI, HOGY KI VAGY❣️

 ,,💞És a Lélek azonnal elragadá őt a pusztába. 
 És ott volt a pusztában negyven napig kísértetve a Sátántól, és a vad állatokkal vala együtt; és az angyalok szolgálnak vala néki.,, Márk 1:12-13;

Lukács 4:1-13: http://www.biblia.hu/biblia_k/k_42_4.htm

Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: “Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.” Máté 4:3


Sátán három kísértéséből kettő így kezdődött: Ha Isten fia vagy. 
Jézus Isten volt, de emberi testtel rendelkezett, melynek növekednie kellett ismeretben és bölcsességben. ( János 1:1; 1. Timóteus 3:16; Lukács 2:52.) 
Jézus fizikai elméjének hitet kellett gyakorolni ahhoz, hogy a Szellem bizonyságát magában elfogadja Messiási mivoltáról. 

A Máté 4:3 alapján, Sátán Jézus legalapvetőbb hitét támadta meg: aki Ő volt. 
Sátán azt is tudta, hogy éhes. A kő kenyérré való átváltoztatása bizonyára kísértés volt Jézus számára, egyébként Sátán nem alkalmazta volna. Sátán rendkívül alattomos volt a kísértésekben. 
Úgy nézett ki, mintha egy csoda megtételére próbálta meg volna rávenni Jézust, ám valójában abban a hitében akarta megingatni, hogy ki ő. Megpróbálta rávenni Jézust arra, hogy Istentől származó természetfeletti erőt felmutatva igazolja saját identitását, de ez nem működött!

Jézus tudta, hogy kicsoda és sohasem ingott meg ebben a hitében. 
Jézustól eltérő módon, mi időnként bedőlünk a gonosz trükkjének. 
Azt mondjuk, hogy vitatkozunk a hitünkről, pedig abban reménykedünk, hogy meggyőzzük magunkat. Aki valóban tudja, hogy kicsoda Krisztusban, annak nincs szüksége arra, hogy bármit bárkinek bizonyítson, mivel teljes meggyőződése van Isten Igéjéből, hogy Ő szereti és nagyra értékeli a személyét. 

Ézsaiás 30:15 szerint: “Mert így szól az én Uram, az ÚR, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek! De ti nem akarjátok.”

Gondolkodj el ma Isten Igéjén, és engedd, hogy a Szent Szellem felépítse a bizalmadat abban, hogy ki is vagy valójában Jézus Krisztusban.