2018. július 27., péntek

Van választási lehetőségünk


Kedves Barátom!

Olykor-olykor valószínűleg már támadt ilyen gondolatod: Elhiszem az Igét, és mindent megteszek, amit csak tudok, ám a dolgok mégsem alakulnak jól. 
Ezt én is megtapasztaltam – személyesen a saját életemben és számos embernél, akik felé szolgáltam. Akkor mi a probléma? Valójában nagyon sok probléma van, de szerintem a legtöbbjük összefoglalható Jézus szavaival a Márk 7,13-ból:
Így teszitek semmivé az Isten beszédét hagyományotokkal.

Milyen megdöbbentő megállapítás! A helytelen tanítások – különösen a téves vallásos tanok –semmivé teszik Isten Igéjét. Az Úrtól kapott legjelentősebb kijelentésem arra vonatkozik, hogy újítsam meg az elmémet a gyülekezetben tanult régi gondolkodásmódomból. Amint megváltam a hagyományoktól, Isten Igéjének őszinte egyszerűsége szabaddá tett.

Az egyik Gospel Truth szemináriumon az Úr úgy vezetett, hogy cáfoljak meg egy sor emberi tradíciót, ami hiábavalóvá teszi Isten Igéjét. Nehéz feladat volt; még sok teljes evangéliumi hívő érzéseit is sértette. Próbáltam a lehető legfinomabb lenni, de nincs finom módja e szent és sérthetetlen nézetek lerombolásának. Egyszerűen meg kell tenni, és számolni kell a vele járó következményekkel. Tehát pontosan így tettem, és nagyon hatékony volt! Az előadások során sok különféle kérdéssel foglalkoztam, de ebben a hírlevélben helyhiány miatt csak egyet említhetek.

Úgy vélem, Krisztus Testében ma az egyik legtévesebb tanítás az, hogy mindent Isten irányít. Ezt általában kétféleképpen adják elő: Istentől ered minden, vagy Sátántól származnak a rossz dolgok, de neki Isten jóváhagyására van szüksége a „piszkos munka” elvégzése előtt.

Ez a tan láthatóan eluralkodott Krisztus Testében. Olyan mélyen meggyökerezett, hogy sokan visszautasítják a mondanivalómat, mielőtt még egyáltalán hallanák. Számukra ez a nézet egyszerűen sérthetetlen: olyan, mint a szent tehén. Csakhogy a „szent tehénnek” meg kell halnia. Vagy megölik, vagy ez öli meg Isten Igéjének erejét az életükben.

Látszólag teljesen logikus, hogy mindent Isten irányít, hiszen Ő Isten és mindenható. Mindent megtehet, amit csak akar.

Egyetértek azzal, hogy Isten szuverén, ha a szuverén szót az értelmező szótár meghatározása szerint használjuk. Az American Heritage Dictionary definíciója a következő: “1. Autonóm, önálló, független. 2. A legmagasabb ranggal vagy hatalommal rendelkezik. 3. Mindent megelőző, mindenki fölött álló, első számú.” A szuverén latin eredetű szó, melynek jelentése: fölött (AHD). Mindezekkel a meghatározásokkal egyetértek. Isten valóban ilyen, sőt még több. A vallásos hagyomány azonban a szuverén szót újraértelmezte azzal a jelentéssel, hogy Isten „abszolút uralmat” gyakorol. Ezt teljesen visszautasítom!

Nem Isten az, aki tönkreteszi az életünket. Van választási lehetőségünk.

Az 5Mózes 30,19 így szól:

Bizonyságul hívom ellenetek a mai napon a mennyet és a földet, hogy elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess, te is, és utódaid is.

Azzal az állítással, hogy nincs választási lehetőségünk, valójában azt mondjuk, hogy nem vagyunk hajlandók személyes felelősséget vállalni a körülményeinkért. Ha úgy hisszük, nem vagyunk felelősek, azzal hatástalanítjuk Isten Igéjét.

Az Ige azt mondja, hogy válasszunk az élet és a halál között; tehát van döntési lehetőségünk. Még Isten is segített nekünk; megmondta, hogy melyiket válasszuk: az életet.

Az a legravaszabb hazugság, amit Sátán valaha is elhintett elsősorban a Gyülekezet által, hogy az emberek az ő munkáját Isten munkájaként fogadják el. Véleményem szerint Krisztus Testében ez a legtévesebb tanítás. Ha valóban úgy hiszed, hogy mindent Isten irányít, akkor miért tennél bármit is? Miért imádkoznál? Miért tanulmányoznád az Igét? Miért állnál ellen? Csak egyél, igyál és örvendezz, holnap úgyis meghalsz, és amit Isten akar, az meglesz.

A Jakab 4,7 azonban kijelenti:

Engedelmeskedjetek azért Istennek, álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.

Figyeld meg, hogy vannak dolgok Istentől, melyeknek engedelmeskedned kell, és vannak dolgok az ördögtől, amiknek ellene kell állnod. Nem mindent Isten irányít.

A vallás felvett egy áldozati gondolkodásmódot, mert ezzel lehet a legkönnyebben igazolni a kudarcot. A Gyülekezet nem tud hatékony segítséget nyújtani az embereknek a betegség és az anyagi problémák legyőzésében, ezért kitalálták azt a sérthetetlen elgondolást, hogy Isten mindent okkal enged meg.

Nem Isten engedi meg a rossz dolgokat az életedben. Ugyanaz az erő él minden hívőben, ami Krisztust feltámasztotta a halálból (Efézus 1,19-20), Isten pedig azt várja tőled, hogy ellenállj az ördögnek, és vedd birtokba, amit Jézus által már biztosított a számodra.

Jamie és én szeretünk, és azt akarjuk, hogy átvedd Isten minden áldását. Az új tanítássorozat segítségével megteheted.

Áldás vagy!
Andrew és Jamie

Pénzügyi alapok


Add meg a kezdő lendületet a pénzügyeidnek!

Sok keresztény valószínűleg tudja, hogy jó dolog a jövedelmüknek legalább a tíz százalékát az Úrnak adni. Ám azt nem feltétlenül tudják, hogyan bánjanak helyesen a maradék kilencven százalékkal. Most talán azt mondod: “De igen, tudom.” Statisztikailag azonban a legtöbb ember – beleértve a keresztényeket is – fizetéstől fizetésig él. Miért nem bővölködnek? Azért, mert amit csinálnak, az valójában nem hoz egy fillért sem. Tudom, hogy ez csak játék a szavakkal, de arra szeretnék rámutatni, hogy sokan nem is tudják, hogyan kell bővölködniük.

Szerintem a legtöbbünk számára nem a pénzhiány a probléma, hanem a pénz nem megfelelő használata.
Az Igét tanulmányozva ugyanis látjuk, hogyan kell szellemi életet élnünk, hogyan kell imádkoznunk és hogyan kell bánnunk az emberekkel, de azt nem értjük, hogyan vonatkozik az Ige a pénzügyekre.

Pedig a Bibliának több mondanivalója van az anyagiakról, mint bármi másról.
Az az egyik dolog, amit a Szentírás a középpontba állít, hogy Isten a forrásunk. Nem a munkánk. Tudom, hogy ez megdöbbentő lehet a számodra. Amíg azonban a munkádat tekinted a jövedelmed elsődleges forrásának, nem fogsz bővölködni. 

Nem azt mondom, hogy add fel az állásodat és ne dolgozz. Isten használni fogja a munkádat. 
A Biblia kijelenti: “…ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék” (2Thesszalonika 3,10). 
Csak azt mondom, hogy ne korlátozd Istent arra, hogy egyedül a munkádon keresztül gondoskodjon rólad. Számtalan bevételi forrásod lehet az életben!
Ahelyett, hogy a munkádtól várnád a előmenetelt vagy a hasznot, várd Istentől!

Ő olyan kreatív ötletet tud neked adni, amely bővölködéshez vezet. Szeretnék egy személyes példát említeni, amely szerintem segíteni fog.

Tavaly az Úr a 2Királyok 4,1-7-ből szólt hozzám. Ebben a történetben egy özvegyasszony tartozott a hitelezőinek. A hitelezők azzal fenyegették, hogy elviszik a fiait rabszolgának, míg le nem dolgozzák az adósságot. Ez borzalmas helyzet volt, és nem is hasonlít ahhoz, amit talán átéltél.
Az asszony Elizeus prófétához fordult segítségért, ő pedig megkérdezte tőle:
“Mid van?”
Csak egy kis olajam” – felelte az asszony. Elizeus azt az utasítást adta neki, hogy gyűjtsön össze annyi edényt, amennyit csak tud. A történet úgy folytatódik, hogy ez az asszony összegyűjtötte a házában található edényeket, sőt a szomszédaitól is kölcsönkért.
Mindegyiket megtöltötte az olajjal, amije volt, és amikor elfogytak az edények, az olaj is megállt. Természetfeletti volt!

/ Mit áldott meg az Úr- azt amije volt! ,,Akinek van adatik....,, Adj hálát azért amid van! 
Emeld fel az Úr felé azt amid van! 
-Jézus amikor a tömeget megetette, -Öt kenyér és két haluk volt- és azt emelte fel hálával az Atya felé! Nem is kért!! Csak hálát adott! A hála az ami természetfeletti módón tudja megszaporítani- megadni számodra azt amire szükséged van! 

-Mindenkinek van valamije bármennyire is kevés az! Az özvegyasszonynak is csak egy kevés olaja volt! 
-Azt is  meglehet figyelni ebben a részben, hogy az emberek nem is szóltak semmit se, hogy éhesek- Jézus tudta szükségüket annélkül is és intézkedett!
-Az is benne van, hogy előre tudta Ő, hogy mit fog tenni, de próbara tette a tanítvanyait, hogy hogyan gondolkodnak! 
Kétféle gondolkodas van- Az egyik az ami azt emlegeti ami nincs, a masik pedig a megoldast keresi és meg is talalja- hisz a kenyér és a hal egy fiúé volt- Amit a tanítvany megtudott- 
Vagyis az Úr abban is segít, hogy magtalad-megtud a megoldast is!-/
 /-Szerkesztő /

Az Úr azt mondta nekem, hogy a szolgálatunknak a rendelkezésére állnak olyan eszközök, melyekkel több embert érhetünk el. Összehívtam a vezetői csoportomat, és néhány remek ötlet jött fel.
Az egyik az volt, hogy készítsünk egy információs reklámfilmet Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) címmel. Tehát elkezdtük ezeket vetíteni.
Azok a társaságok, amelyek ezeket az információs filmeket feltették a közösségi oldalaikra, arról számolnak be, hogy soha nem látott mértékben kapunk visszajelzéseket. Lenyűgöző!
Itt van valami a kezünkben, és szolgálunk vele mások felé – több ember felé, mint ezelőtt.

Láthatod, hogy Isten a forrásod; Ő pedig nem személyválogató (Róma 2,11). Ne korlátozd!
Ő olyan kreatív ötletet tud adni neked, amely egy szempillantás alatt megváltoztathatja az életedet.

Barátomnak és ügyvezető igazgatómnak, Paul Milligannek van egy tanítása Basic Cents (Pénzügyi alapok) címmel (csak angol nyelven). Ebben arról beszél, hogy három szinten kell jövedelmünknek lennie az életben.
Az első az a pénz, amiért megdolgozunk, vagyis ami az állásunkból adódik. Mindenkinek itt kell kezdenie. Ha vagyonteremtésre kezdjük felhasználni a pénzünket, eljutottunk a második szintre. Ekkor a pénz értünk dolgozik, mint egy befektetés.
A harmadik szinten a pénz nélkülünk dolgozik. Most már bevételünk folyik be valamiből, amit nem is kell irányítanunk.

Ezt elég kevés ember – főleg kevés keresztény – éri el. De hadd mondjam el: az Úr azt akarja, hogy bővölködj (3János 2). Miközben egyre feljebb haladsz a bevétel szintjein, a pénzed gyarapodni és sokasodni fog.

Igyekszem ebben a segítségedre lenni a Sáfárság – Pénzügyeink kezelése című könyvemmel is.
Itt az ideje, hogy mi, keresztények ne az utolsók legyünk az anyagiak terén.
Szeretettel
Andrew és Jamie

Már a tiéd

2017. szeptemberi hírlevél – 

Kedves Barátunk!

Mire van szükséged az Úrtól, mit tegyen érted? Szükséged van a gyógyítására, vagy arra, hogy nagyobb bőséget adjon neked? Az igazság az, hogy nincs szükséged arra, hogy bármit is tegyen érted. Ő már elvégezte a maga részét. Már a tiéd, bármi legyen is az.

Ez talán őrültségnek tűnik. Lehet, hogy most azt gondolod: De hát az orvosi leletek bizonyítják, hogy nem gyógyultam meg. Vagy: Nem láttad a bankszámlámat. Függetlenül a természetes tényektől, az igazság az, hogy Isten már megadta, amire szükséged van.

A 2Péter 1,3-ban ezt olvashatjuk:
Az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való az ő megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott.

Az egyetlen, ami hiányzik belőlünk, a megismerés.

Sok keresztény folyamatosan abban az állapotban él, hogy megpróbálja Istent rávenni valamire. Könyörögnek neki, hogy cselekedjen az érdekükben. Összejövetelről összejövetelre járnak, hogy valamit kapjanak Istentől. De már az övék, már megkapták.

A Biblia kijelenti:
Áldott az Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben, a Krisztusban.
Efézus 1,3

Isten „megáldott minket minden szellemi áldással”, és ez azt jelenti, hogy már megtörtént. Már minden szellemi áldás a tiéd. Tehát arra kérni Istent vagy azt várni tőle, hogy megáldjon, nem vezet eredményre.

Évekkel ezelőtt imádkoztam a fiam gyógyulásáért. Akkoriban még nagyon kicsi volt. Nem láttam a gyógyulását, ezért megkérdeztem Istentől: „Mi a baj?” Az Úr így szólt hozzám: „Azért harcolsz, hogy a fiad meggyógyuljon, ahelyett hogy azért harcolnál, mert már meggyógyult.” Erre azt mondhatod: „Nem értem a különbséget.” Pedig óriási a különbség! Az Úr kijelentette nekem, hogy megpróbálom Őt rávenni valamire, ahelyett hogy megvédeném a fiam gyógyulását és egyszerűen kinyilvánítanám, amit Jézus már megadott.

Ha ezt nem érted, akkor minden bizonnyal ez az egyik fő oka annak, amiért nem tudod átvenni Istentől az áldásokat.

Számomra ezeknek az igazságoknak a megértéséhez az az isteni kijelentés volt a kulcs, ami a Szellem, Lélek és Test című tanításom alapja lett. Isten Szellem (János 4,24), és Ő a szellemi világban mozog. A természetes, fizikai megnyilvánulása mindannak, amit Ő már elvégzett a szellemi világban, attól függ, hogy mit hiszünk és hogyan cselekszünk. Nem az Úron múlik a gyógyulásunk. Ő már meggyógyított bennünket (1Péter 2,24). Ránk bízta csodatevő erejének felszabadítását.

Isten már gondoskodott a gyógyulásról és az anyagi javakról a számodra. Már biztosította az örömöt, a békességet és mindent, amire érzelmileg valaha is szükséged lesz. Ha rossz napod van, ha a dolgok nem jól mennek, ha nem érzed magad jól, ne fogadd el a csüggedést és a reménytelenséget. Ne ezek mellett dönts és ne esdekelj: „Ó Istenem, kérlek, érints meg! Kérlek, adj örömet!” A Biblia szerint már megkaptad.

Emlékezz az Efézus 1,3-ra: Áldott az Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben, a Krisztusban. E szellemi áldások a mennyekben vannak Krisztusban, de mivel Krisztusban vagy, ezért benned vannak. Erről szól a következő ige:

Mert kiválasztott minket őbenne a világ teremtetése előtt…

Efézus 1,4a

Csak kezdd megismerni azokat a jó dolgokat, amelyek Isten Igéje szerint benned vannak, és akkor a hited hatékonnyá válik. Meg fogod tapasztalni őket az életedben. Ez sokkal könnyebb, mint könyörögni és esdekelni Istennek, hogy cselekedjen!

Isten már megtette a maga részét. Amikor Jézus meghalt a kereszten, így szólt: „Elvégezetett” (János 19,30). A Szentírás kijelenti az Efézus 1,20-ban, hogy Ő most az Atya jobbján ül. Már nem munkálkodik. Már elkészült. Elvégezte, befejezte! Már megbocsátott neked. Már meggyógyított. Már áldást parancsolt rád és az anyagi javaidra. Már megadta neked a szeretetet, az örömöt és a békességet. Nem Isten kell, hogy válaszoljon neked, hanem neked kell megtanulnod Istennek válaszolni! Könnyebb megvédeni valamit, ami már a tiéd, mint megszerezni valamit, amid nincs.

Ez nagyon erőteljes, mégis sok keresztény elvéti. Tudják, hogy Isten mindezeket meg tudja tenni, de nem hiszik, hogy már meg is tette. A hitetlenség állapotából indulnak. Keresztezik Isten Igéjét. Ami a gyógyulást illeti, úgy kaphatjuk meg, hogy vesszük a Példabeszédek 18,21-et – „A nyelv hatalmában van a halál és az élet is” –, és felszabadítjuk ezt a hatalmat a betegség fölött: „Halált szólok ennek a betegségnek. Megátkozom, és megparancsolom, hogy elhagyjon. Istenem, szólok az életnek, melyet már belém helyeztél. Felszabadítom, hogy áradjon az egész testemben.” Ez az, ahogy kezdesz együttműködni Istennel.

Sokkal több mondanivalóm van erről, de ebben a hírlevélben nincs rá hely. Arra bátorítalak, hogy rendeld meg Már a tiéd című tanításomat. Ez egy olyan kijelentés, amivel Isten megváltoztatta az életemet, és tudom, hogy a tiédet is meg fogja!

A könyv itt rendelhető meg >>>

Youtube videósorozat >>>

Áldott vagy!
Andrew és Jamie