2024. május 11., szombat

🌟ISTEN MINDEN IMÁT MEGVÁLASZOL❣️

"💞Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." Mt. 7/7.

Azt az imát, ami megfelel Isten Igéje követelményeinek, Isten mindig megválaszolja.
Sok esetben nem vesszük észre a választ, mivel az mindig a szellemi területen jelenik meg, mielőtt a fizikai világban is megnyilvánulna.
Ha megingunk a hitünkben, akkor megszakíthatjuk a válasz megnyilvánulását.

"6. De kérje hittel, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, hasonló a tenger habjához, amelyet a szél hajt és ide-oda hány.
7. Mert ne vélje, hogy kaphat valamit az Úrtól"
Jak. 1/6-7.

Mindenki, aki kér, az kap!

Dániel könyvének 9. fejezetében arról olvashatunk, hogy Dániel imádkozott, és a válasz megérkezéséig viszonylag rövid ideig kellett várnia.
Három percen belül Gábriel angyal megjelent, és valamennyi kérdésére választ adott.
A 10. fejezetben Dániel ismét imádkozott, ám ebben az esetben három hét telt el, mielőtt egy angyali hírvivő választ adott volna.
Mi volt a különbség?

A legtöbb ember azt gondolja, hogy Isten az egyik imát három percen belül válaszolta meg, míg a másikat három hét alatt, de a Biblia azt mondja:

"mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére, megalázkodva Istened előtt, meghallotta szavadat Isten, és én a te szavaid miatt jöttem." Dán. 10/12.

Később megtudjuk, hogy Sátán akadályozta az angyalt abban, hogy Dánielhez jusson.
Nem Isten volt az ok; Ő minden imát megválaszol.
Isten válaszol, de Sátán akadályozhatja az imáinkat.

"Mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál,
és a zörgetőnek megnyittatik." Mt. 7/8.

Dánieltől eltérően az Újszövetségben hatalmunk van az ellenség felett a Jézus nevében, így megköthetjük az Ördögöt, hogy ne akadályozza, illetve ne állítsa meg Isten válaszát, hogy az a természetes világban is megjelenhessen.
Ezeknek az Igéknek az igazságai arra bátorítanak bennünket, hogy Isten mindig megválaszolja az imáinkat.

Ma, amikor imádkozol, kösd meg az Ördögöt és szabadítsd fel a Szent Szellem erejét azzal, hogy Isten Beszédét imádkozod a helyzetedben.
Teljes bizalmad és hited lehet abban, hogy Isten megválaszolja az imádat.
Ha vársz arra, hogy megnyilvánuljon valami, akkor ne kételkedj Istenben!
Ismerd fel, hogy egy ellenség ellen harcolsz, és ki kell tartanod.
Maradj meg Isten Szavában, amíg meg nem látod a választ.

(Forrás: Daily Devotional – Andrew Wommack Ministries)

2024. május 9., csütörtök

🌟ISTEN KEGYELMÉNEK SÁFÁRAI❣️

Az Úr így válaszolt: “💞Ki tehát a hű és okos sáfár, akit az úr szolgái fölé rendel, hogy idejében kiadja élelmüket?,, (Luk 12:42)

A sáfár egy olyan személy, akit azzal bíztak meg, hogy más javaival, vagy ügyeivel foglalkozzon.
A sáfár által ellenőrzött tulajdon nem a sajátja, és nem is tehet akármit vele, amit éppen szeretne.
Azt várják tőle, hogy a megbízója kívánsága szerint cselekedjen.

A bankár is egy sáfár. Mások pénzét bízták rá. Szabadságot kapott arra, hogy bölcsen befektesse a pénzt oly módon, hogy az hasznot hozzon a betéteseknek és a részvényeseknek, de börtönbe küldik azért, ha csak úgy elveszi a pénzt és saját magára költi. 
A bankár elszámoltatható (Lukács 16:2) azok felé, akik a pénzüket rábízták, mint sáfárra. 
A pénz nem az övé, bár a kezelésébe került.

Ez a példázat és más igék is (1Kor 4:1; Tit 1:7; 1Pt 4:10) a hívőket, mint Isten kegyelmének sáfárait mutatja be. 
A vagyon, a talentumok és képességek, melyeket birtoklunk, valamint Isten szeretetének a kijelentése, amelyet kaptunk nem a sajátunk, amivel azt tehetünk, amit csak akarunk. Istentől kaptuk ezeket a dolgokat, ezért Neki számolunk el ezeknek az ajándékoknak a helyes vagy helytelen használatával. 
Alapvetően fontos észben tartanunk ezt, hogy teljesíthessük Isten iránti kötelességünket, mint az Ő “sokféle kegyelmének” sáfárai.

Légy ma Isten kegyelmének bölcs sáfára! Mutasd meg mások számára azt a szeretetet és megbocsátást, amit Tőle kaptál, és tedd középpontba Őt számukra mindenben, amit mondasz és teszel.


2024. május 7., kedd

ISTEN IGAZSÁGAI HOZZÁD TARTOZNAK🔥

Ő így válaszolt: “🔥Mert nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait, de azoknak nem adatott meg. (Máté 13:11)

Isten igazságai az Ő gyermekei részére vannak elrejtve – nem előlük. 
Isten odaadta nekünk a titkokat, melyek azok az igazságok, amiket csak az Ő gyermekei érthetnek meg. 
Csak az újjászületett hívők vehetik azokat az isteni kijelentéseket, melyekből megismerhetjük Isten Királyságának működését.

Isten azt akarja, hogy minden ember belépjen és élvezze az Ő Királyságát. 
Nyílt meghívót küldött mindenki számára, hogy fogadja el a szellemi újjászületést, mely jogot biztosít Isten Királysága titkainak kijelentéséhez. 
Ahogy az 1. Korinthus 2:14 mondja, a természetes ember nem fogadhatja be Isten Szellemének dolgait, mert ezek csak szellemben ragadhatóak meg. 
Aki megtagadja Jézust, az minden szellemi bölcsesség és ismeret forrását is megtagadja. 
(Kolosszé 2:3.)

Isten azok számára tette félre az örök élet mély megértését, akik befogadják Jézust. 
Ezután bölcsességet nyerhetünk a Szent Szellemen keresztül, aki a szellemünkben él, hogy kijelentést kapjunk az Ő Igéjéből, és bölcsességet nyerjünk az élethez. 
Ilyen módon védi meg Isten a törvényét, melyre az Univerzum létezését is alapozta attól, hogy Sátán és démoni királysága visszaéljen vele.

A Máté 13-ban olvasható igében Jézus azokról beszél, akiknek kijelentésen alapuló ismerete van Isten titkairól. 
Ők még több kijelentést kapnak és abban a bővölködő életben járhatnak, amelyet Isten készített részükre. (János 10:10; 2 Péter 1:3.) 
Azok, akik nem haladnak tovább a kijelentésben, végül elveszítik azokat a kijelentéseket is, amelyeket kaptak és megtévesztésbe kerülnek. 
Isten fokozatosan jelenti ki számunkra igazságait, nem egyszerre (Ézsaiás 28:9, 10.), keresnünk kell Őt kitartóan.

Amint Isten már számodra megmutatott kijelentéseiben jársz, még több igazságát fogja számodra kijelenteni. Isten igazságai csak azok számára rejtélyesek, akik nem lágyították meg a szívüket azzal, hogy teljes szívükkel keresik az Urat.
 Jeremiás 29:13 szerint “…és keresni fogtok engem és megtaláltok, amikor teljes szívetekből kerestek engem.”

2024. május 6., hétfő

ISTEN AKARATÁNAK FELFEDEZÉSE ÉS BETÖLTÉSE🔥

,,🔥Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. RÚF:,,Efezus 5:17 RÚF. 

Betöltöd az Isten adta elhívásodat? Tudod egyáltalán, hogy Isten mit tervezett az életed felől?
Ha nem, valószínűleg nem vagy ezzel egyedül. A keresztények gyakran bizonytalanok Isten életükre vonatkozó tervében, pedig ennek nem kellene így lennie (Efézus 5,17). 

Hogyan tudnánk Isten királyságát építeni, ha nem ismerjük a szerepünket benne?
Hogy Isten akarata megvalósuljon az életedben, első lépésként fel kell ismerned, hogy az Úrnak különleges elhívása és terve van veled.

Jeremiás, az ószövetségi próféta ezt mondta:
„Így szólt hozzám az ÚR igéje: Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.”
(Jeremiás 1,4-5)

Talán nem prófétai elhívást kaptál, mint Jeremiás, de ahogyan az Úrnak terve volt az ő életével, veled is terve van. Nem tévedésből létezel. Nem véletlenül születtél erre a földre. 
Ahol és amikor megszülettél, a szülők, akiket Isten adott neked, a személyiséged és az egész lényed mind Isten akarata egy bizonyos célra. Azonban ne gondold, hogy Isten akarata automatikusan megvalósul az életedben, vagy bárki máséban. Ez nyilvánvaló, csak körbe kell nézni.

Például az Ige világosan kijelenti: Isten azt akarja, hogy mindenki megtérésre jusson és üdvössége legyen (2Péter 3,9), mégis tudjuk, hogy nem mindenki fog így tenni. 
Isten azt is akarja, hogy mindenki meggyógyuljon, mégis ma az emberek a testükben betegséggel élnek. 
Hasonlóképpen Isten azt akarja, hogy mindenki megtalálja az általa eltervezett célt és abban járjon, mégsem mindenki tesz így. 
Ám ez nem Isten hibája. Rajtunk múlik. Isten megtette az Ő részét; a mi részünk most, hogy felfedezzük az Ő akaratát.

Miután felismerted, hogy Istennek személyre szabott terve van az életeddel, a következő lépés az, hogy elkezded Őt keresni ezért. A jó hír az, hogy Isten nem rejti el az akaratát előled.

A Jeremiás 29,12-13 elárulja, hogyan kell Istent keresnünk:
„Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.”

A hangsúlyos rész ebben: „mert teljes szívetekből kerestek”. Amíg tudsz úgy élni, hogy nem ismered Isten életedre vonatkozó akaratát, addig fogsz is. Amikor azonban teljes szívvel Őt keresed, megtalálod (Máté 7,7).

Amikor a középiskolában végzős lettem, rájöttem, hogy a jövőm felől döntést kell hoznom, ami meghatározza majd a hátralévő életemet. Az egyetlen dolog, amiben nagyon erősen hittem, hogy Istennek terve van velem. Fogalmam sem volt, mi ez, de eltökéltem, hogy megtalálom. 
Így elkezdtem keresni az Urat.

A gyülekezetem vezetői nem tudtak egyértelmű irányt adni, ezért elkezdtem úgy olvasni a Bibliát, ahogyan korábban soha. Miután végzősként szorgalmasan végigolvastam, továbbra sem tudtam, mi Isten vezetése a számomra. Aztán hirtelen, megelevenedett előttem a Róma 12,1-2:

„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Ezek a versek azt ígérik, hogy ha élő áldozatul szentelem oda a testemet, és megújítom az elmémet, akkor megítélhetem Isten jó, neki tetsző és tökéletes akaratát. Bingó! 
Megtaláltam a kulcsot, hogy Isten akarata beteljesüljön.

Ezt követően négy hónapig tanulmányoztam azt, hogy mit jelent élő áldozatnak lenni, és hogyan újíthatom meg az elmémet. 
Röviddel ezután, 1968. március 23-án az egész életemet megváltoztató módon találkoztam az Úrral. 
Majd hatvan napon belül radikális döntéseket hoztam, amelyek az életemet egy olyan útra terelték, ami miatt ma itt tartok.

A lényeg az, hogy minden, amit Isten az elmúlt ötven évben tett, azzal kezdődött, hogy elkezdtem Őt keresni, hogy megtudjam a szándékát az életemre. Ez volt a kiinduló pont.

De nem elég pusztán ismerni Isten akaratát. Meg kell tanulnod követni és betölteni is. 
Ez azt jelenti, hogy megtanulod, hogyan működj együtt Istennel az Ő akaratának megvalósulása érdekében. 
Néhányan bajba kerülnek, mert megpróbálják Isten akaratát a természetes képességeikkel és erejükkel megvalósítani, vagy próbálják megspórolni a rendkívül fontos felkészülési időt.

Mások az engedelmességet mulasztják el. Nem látják azt, hogy ha a versenyt győztesen akarják befejezni és meg akarnak tenni mindent, amit Isten eltervezett a számukra, akkor az Isten adta lépcsőfokokon végig kell menniük. Nincs rövidebb út!

Nagyon sok mindent lehetne még mondani erről a fontos témáról és részletezem is Isten akaratának felfedezése és betöltése című könyvemben.

Szeretettel,
Andrew & Jamie

2024. május 5., vasárnap

INTÉZD EL A KÉTSÉGEKET 🔥

🔥Származhat-e valami jó Názáretből?”
 – kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: “Jöjj, és lásd meg!” János 1:46

Nátánaél szkepticizmustól szenvedett, amely manapság is sok embert érint. Jézus nem több, mint valaki, aki számtalan problémát okozott az emberek között. 
Ez az egész “Jézus az egyetlen út” szöveg megosztó, és sok ember úgy gondolja, hogy semmi jó sem jöhet a kereszténységből. 

Ahogy Nátánaél, ezek az emberek is kételkednek. Nátánaél javára írható, hogy eljött Jézushoz és lehetőséget adott neki, hogy bizonyítsa, amit mások – mint például Filep – állított róla.
Csak találgathatunk arról, hogy vajon mit látott Jézus Nátánaéllel kapcsolatban, amikor a fügefa alatt látta őt (50. vers), de nyilvánvaló, hogy valami olyasmit, ami Nátánaél számára kételyt fejezett ki abban, hogy Jézus a Messiás. 
Jézus nem feddte meg Nátánaélt kételyeiért, ehelyett eltávolította azokat.
Jézus az Élő Ige, és az Ő Igéje válaszol minden kételyünkre, amellyel mi, vagy mások találkozhatunk. 

Egyenesnek és őszintének kell lennünk előtte, ahogy Nátánaél is volt (47. vers) és Jézushoz kell jönnünk, amikor kételyek fertőznek bennünket ahelyett, hogy elfutunk Tőle, vagy elkerüljük Őt. 
Jézus pontosan tudja, hogy min megyünk keresztül az életünkben; Ő ott volt. (Zsoltárok 103:14.)

A kételkedés nem bűn, de azzá válik, ha dédelgetjük kételyeinket, sohasem megyünk az Úrhoz velük, és engedjük, hogy a kételkedés megragadja a szívünket és elménket.

Ma, légy olyan, mint Nátánaél, és minden hiteddel kapcsolatos kételyed hozzad Jézushoz. 
Engedd, hogy a Szent Szellem igazságra tanítson az Ő Igéjéből. 
Garantálom, hogy meg fogsz változni.