2024. április 5., péntek

ERŐ, AMELY VONZ🔥

,,🔥És amikor megtalálták, így szóltak hozzá: “Mindenki téged keres.” (Márk 1:37)

Jézus szolgálata csupán néhány hónapja kezdődött el, mégis emberek tömegei keresték. 
Megdöbbentő, ha belegondolsz abba, hogy Jézus a népszerűség keltésének egyetlen konvencionális módszerét sem alkalmazta. Már az első szolgálatánál elutasította a népszerűsítést Jeruzsálemben
 (János 2:24, 25). Nem volt természetes magyarázat Jézus sikerére.

Isten volt az, aki Jézust támogatta, és Ő természetfeletti eszközöket használt erre a célra. 
Ez nem a Medison sugárút ravasz technikája volt, hogy becsábítsa a tömegeket; Isten hatalmas erejének megnyilvánulása volt. 
Csak egy nappal ezelőtt Jézus démont űzött ki egy emberből a kapernaumi zsinagógában. 
(Márk 1:21-28.) 
Ennek eredményeként az egész város Péter házához gyűlt, ahol azután Jézus mindenkit meggyógyított. (Lukács 4:40.)

Isten erejének Jézus általi bemutatása volt az a szikra, amit a Szent Szellem arra használt, hogy tüzet gyújtson ezeknek az embereknek a szívében. Jézus azért rendelkezett ezzel az erővel, mert bensőséges kapcsolatban volt az Atyával. Folyamatos közösségben volt Vele. 
Amikor nem az emberek felé szolgált, akkor imádkozott az Atyával.

Amikor keresed a módját annak, hogy másokat is megérints azzal az új élettel, amit Krisztusban találtál, értsd meg, hogy Isten elhozza ezeket az embereket hozzád, ha megengeded Neki, hogy természetfeletti módon munkálkodjon rajtad keresztül. 
Határozd el ma magadban, hogy megnyitod az értelmed és szíved a Szent Szellem ereje számára, és engeded Istennek, hogy jelekkel, csodákkal igazolja az Ő Igéjét rajtad keresztül.
 
Könnyű az embereket Jézushoz vezetni, ha meggyógyulnak, megszabadulnak és megkapják azt a bölcsességet, amire szükségük van az Ő nevében!

2024. április 4., csütörtök

ENNYI ÉS KÉSZ🔥

,,🔥Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg.,,1. Péter 2:24

Ennek a versnek az utolsó része megegyezik az Ézsaiás 53:4-el, egy fontos kivétellel: gyógyulásunk időpontját a múltba helyezi. Már meggyógyultunk. Ez egy igazán nehéz elképzelés némelyek számára. 
Nem képesek megérteni azt, hogy miként lehetnek már gyógyultak, amikor betegség van a testükben. 
Az egyik lehetőség, ha azt mondjuk, hogy ez a szellemi gyógyulásról beszél, ám a Máté 8:17 teljesen egyértelművé teszi, hogy az Ézsaiás által említett gyógyulás fizikai jellegű, nem szellemi. 
A kulcs ennek megértéséhez a bűneink megbocsájtásával áll kapcsolatban. 
Mikor is történt meg bűneink bocsánata?
Az Írások alapján ez Krisztus halálakor történt meg, jóval azelőtt, hogy azt elfogadtuk volna. 
Imáink “csupán” arra irányulnak, hogy elfogadjuk azt, ami már elvégzett dolog a szellemi világban, és ezeket a fizikai világba hozzuk. Ez a helyzet a gyógyulással is. Jézus már elvégezte a gyógyulásunkat. 
Ugyanaz az erő, amely feltámasztotta Őt a halálból, minden hívőben ott lakozik. (Efézus 1:19, 20.)
Elvégzett dolog. Minden, amit tennünk kell, hogy hiszünk, és fizikai jelét adjuk annak (Zsidó 11:1),
ami már újjászületett szellemünkben megtalálható.
Végtelenül könnyebb valamit olyat felszabadítani magunkban, amit birtokolunk, mint megkapni valamit, ami nem a miénk. A gyógyulás azonban már a miénk.
Kezdd el felszabadítani a gyógyulásod azzal, hogy megvallod a hited és annak alapján cselekszel. 
Inkább ezt tedd, semmint arra használd a hited, hogy arra kérdd Istent, hogy gyógyítson meg. 
Ő már megtette!

2024. április 1., hétfő

ELSŐ SZERETETED! 🔥

,, 🔥De az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet.,, Jelenések 2:4

Sóhajtoztál már valamikor ezt az igerészt olvasva? A legtöbb keresztény igen, mivel tudják, hogy nem szeretik Jézus úgy, ahogy kellene, és ez a rész erre emlékezteti őket. 
Ám Jézus nem arról beszél itt, hogy vissza kell térnünk ahhoz, a szeretethez, ahogy egykor Őt szerettük; arról beszél, hogy vissza kell térnünk ahhoz a kijelentéshez, hogy Ő szeretett először bennünket. 

Ahogy János apostol mondja, “Mi szeretjük Őt, mert Ő előbb szeretet minket” (1. János 4:19). 
Gyakran a prédikáció arra koncentrál, ahogy egymást kell szeretnünk. 
Bár ez bizonyára helyes, és a legnagyobb és leginkább megkülönböztető jele az igazi keresztények a testvérei iránti szeretete. ( János 13:35.) De nem tudjuk azt adni, amit nem kaptunk meg. 

Amíg nem rendelkezünk azzal a kijelentéssel, hogy mennyire szeretett bennünket Isten, nem tudunk másokat őszintén szeretni. Ha próbálunk szeretni az igazi vibráló, élettel teli szeretet nélkül, ez olyan, mintha megpróbálnánk valakinek inni adni egy kiszáradt kútból. Lehetetlen! 
A kereszténységet nem egyszerűen nehéz megélni; a saját erőnkből lehetetlen. 
Az igazi kereszténység nem te vagy és én vagyok, akik Jézusért élünk, hanem Jézus, aki rajtunk keresztül él. (Galata 2:20.) 

Sehol sem annyira nyilvánvaló ez, mint mások szeretésénél. Az a szeretet, amit Jézus parancsolt magában foglalja az arcunk mások felé fordítását (Máté 5:39) és a megbocsájtást a bennünket megfeszítőknek. (Lukács 23:34.) Ez a fajta szeretet emberileg lehetetlen. 
Csak azon a módon élhetünk így, ha abban a természetfeletti szeretetben járunk, amely Istentől származik. 
Mások szeretése gyümölcs – nem pedig gyökér -, melyet Isten felénk irányuló szeretete eredményez.

Amint visszatérsz annak megértéséhez és öröméhez, hogy Isten mennyire szeret téged, ahogy először tetted ezt, amikor Jézust Uradnak és Megváltódnak elfogadtad, akkor jobban fogod embertársaidat véletlenszerűen szeretni, mint tudatosan.