2022. január 7., péntek

Jézus is készült

,,Jézus is készült.,, Lukács 2:41-51.
,,Három nap múlva találták meg a templomban, amint a tanítómesterek körében ült, hallgatta és kérdezte őket.,, Lukács 2:46


Ez az egyetlen igei feljegyzés Jézus gyerekkoráról, mégis sokat tanulhatunk ebből a rövid beszámolóból. 12 évesen a bölcsessége megdöbbentette azokat a férfiakat, akik egész életüket az Írások tanulmányázásával töltöttek (47. vers). 

Ne felejtsük el, hogy Jézusnak nem volt teljes idejű hozzáférése a Biblia másolatához, ahogy mi megtehetjük ma. Kijelentett ismerettel rendelkezett, melyet a Mennyei Atya adott, ennek ellenére látogatnia kellett a zsinagógát is Isten Igéjének olvasásához. 

Még ebben a fiatal életkorban is Jézus világos ismerettel rendelkezett arról, hogy ki az Ő valódi Édesapja, és pontosan miért is jött a földre (49. vers). Azonban kérdéseket tett fel a tanítóknak is (46. vers). 
Nagyon érdekes ez a számunkra, mivel Őbenne volt a tudás és bölcsesség teljessége. (Kolosszé 2:3.) 

Bár Isten volt, emberi testben lakott, természetes értelemmel rendelkezett, amelynek szüksége volt a képzésre.
Látjuk, hogy Jézus már kora gyermekkorában ismerte elhívását és életének célját, de tanulnia kellett és fel kellett készülnie arra a munkára, amire Isten hívta el. Ugyanezt a dolgot teszi veled is, felkészít téged arra, amire elhívott.

Ha még nem tudod, hogy mire is vagy elhívva, kérjed Tőle még ma! Azután kérjed Tőle, hogy a felkészülés lépéseit is mutassa meg neked, hogy felkészíthessed az elméd és a szíved arra, amit akarata szerint rajtad keresztül szeretne elvégezni.