2022. február 19., szombat

ISTEN SZERETETE REMÉNYTELJES!

,,Mindent remél.,,(1. Korinthus 13:7)

A reménytelenség rettenetes dolog. Isten Igéje azt mondja: “Ha nincs kijelentés, elvadul a nép, de boldog lesz, ha megfogadja a tanítást.” (Példabeszédek 29:18.)
A remény hiánya áll a legtöbb – ha nem valamennyi – önpusztító tevékenység mögött, amit manapság látunk.

Azoknak, akiknek nincs erős hite a jövőben, azok elvetik a mát és nem törődnek a lehetséges következményekkel.
Az ember romboló szokásai a kétségbeesésben és a reménytelenségben gyökereznek. Jézus a bolond példázatát használta annak illusztrálására, amikor valaki nem rendelkezik jövőképpel: “pihenj, egyél, igyál, vigadozzál!” (Lukács 12:19.)

Aki egy szemmel sem tekint a jövőre, annak szembe kell néznie a pusztulással.
Mi az oka annak, hogy a társadalom nagy része remény nélkül él?
Azért, mert a valódi reménység forrása Isten szeretete, és igazi éhínség tapasztalható napjainkban Isten szeretetére. Összességében a vallás Isten szentségéről és az ember viszonylagos érdemtelenségéről beszél nekünk, de Isten szeretete nem jelenik meg valóságosan a legtöbb ember szívében – még a keresztények életében sem.
A szerencse és a sors nem idéz elő reménységet. Valódi és tartós reménység csak abból fakad, ha személyesen ismerjük a szerető Istent, aki mindent a javunkra munkál (Róma 8:28).

Istennek tökéletes terve van az életedre. Függetlenül attól, hogy jelenleg hol vagy, mennyire tértél le a számodra kijelölt útról, Isten tökéletes tervvel rendelkezik számodra. ( Jeremiás 29:11.) 
Annak ellenére szeret, hogy mit, vagy mit nem tettél. Ahogy hinni kezdesz ebben, remény támad a szívedben.


2022. február 18., péntek

ISTEN SZERETETE MINDENT HISZ!

" A szeretet mindent hisz." 1Kor. 13/7


Amikor a hitben való járással küszködünk, akkor tulajdonképpen abban vallottunk kudarcot, hogy Isten végtelen szeretetét nem tartjuk az életünk középpontjában.
Ha a Mindenható Isten velünk van, kicsoda van ellenünk?
"Mit mondunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki ellenünk?" Róm. 8/31.

Egy kisgyermek édesapja karjaiban semmi felől nem aggódik.
Teljes mértékben megbízik édesapjában, és nincs szüksége más törődésére.
Nem küszködik azzal, hogy elhiggye, lesz-e elég étele, ruhái és a jövőbeli szükségei be lesznek-e töltve.
Szerető édesapja mindenről gondoskodik.
Pontosan ezt a képet használta Jézus arra, hogy az Istenben való bizalomra bátorítson bennünket, mert Ő minden szükségünket betölti.

"Ugyan melyik apa az közületek, aki a fiának követ ad,
amikor az kenyeret kér, és kígyót ad, amikor az halat kér?
Vagy ha tojást kér, vajon skorpiót ad-e neki?
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a fiaitoknak
jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok
Szentlelket azoknak, akik kérik tőle!"
Lk. 11/11-13.

A Mennyei Atyánkkal való szeretetteljes kapcsolat a hittel teljes élet kulcsa.
Ha problémánk van azzal, hogy életünk bármely területén Istenben megbízzunk, akkor ez annak a jele, hogy valami problémánk van.
Amikor a kocsidban a műszerfalon villogni kezd egy figyelmeztető lámpa, akkor nem csavarod ki a lámpát.
Inkább sürgősen kijavítod a hibát, ami a lámpa villogását előidézte.
Ezután a lámpa automatikusan kialszik.
Hasonlóképpen a hit hiánya egy figyelmeztető lámpa, ami azt jelzi, hogy nem összpontosítod a figyelmed Isten szeretetére.
Ha több hitet szeretnél ma Istenben, akkor légy bensőséges viszonyban Vele, amikor teljes mértékben tudatában vagy az Ő hatalmas, feléd való szeretetének.

2022. február 17., csütörtök

ISTEN SZERETETE MINDENT ELTŰR!

,,Mindent elfedez ,,1.Korinthus 13:7


A legtöbb ember megkérdőjelezhetetlenül elfogadja, hogy bizonyos határai vannak annak, ameddig a szeretetükkel mások iránt elmennek. Olyan mintha egy kerítést építenénk, és azt mondanánk, 
“Bármit el tudok fogadni ezen a határon belül, de azért vannak határai, annak, amit elviselek. 
Végül is, én is csak ember vagyok!”

Igaz, hogy emberek vagyunk, és az embereknek vannak korlátai, de az már nem igaz, hogy csupán emberek vagyunk. Az újjászületett részünk természetfeletti és tele van Isten szeretetével, amely minden dolgot képes elviselni. Nézzük Jézust. Ő szeretett és kérte az Atyát, hogy bocsásson meg azoknak, akik megfeszítették Őt. Azután István bebizonyította, hogy minden hívő járhat ugyanebben a szeretetben, amikor megbocsátott azoknak, akik halálra kövezték. Isten minden hívőnek megadta azt a képességet, hogy ebben a szeretetben járhasson. (Efézus 4:32.)

Isten szeretetének nincsenek korlátai, hogy mit visel el, mit hisz, remél, vagy meddig tart ki. 
A tápláló ereje korlátlan. Azok, akik azt mondják, hogy nem tudnak többet elhordozni, felfedik, hogy nem ragadta meg őket Isten természetfeletti szeretete még. 
A természetes, emberi szeretetükkel szeretnek. Szeretnélek ma bátorítani. Isten szeretetének benned végtelen utánpótlása van,
ami sohasem fogy el. Mindaz, amire szükséged van, hogy nézz túl önmagadon, és az Úrtól fogadd el az Ő természetfeletti szeretetét. Ő jobban akarja, hogy a szeretetében járj, mint te magad.

Ne hallgass a testedre, az ördögre, vagy más emberekre, akik igazolni szeretnék, hogy korlátaink vannak mások szeretésében. Ehelyett vonzódj a benned lévő isteni szeretethez, amely mindent képes elhordozni. Ha engeded, hogy az Ő szeretete kiáradjon belőled, akkor szereteted mások felé végtelen lesz.

2022. február 16., szerda

,,Isten szeretete az igazságnak örül.,,

,,Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.,, 1.Korinthus 13:6

Az örvendezik szó jelentése “örömöt és élvezetet tapasztalni”. 
Annak, hogy valóban Isten szeretetében járunk, jó indikátora, hogy mi ad örömöt nekünk. 
Az isteni szeretet olyan dolgok által nyer élvezetet, melyek összhangban vannak az Ő Igéjével, igazságával ( János 17:17). 
Aki a bűnből nyer élvezetet, az nincs tele Isten szeretetével. 

Nem számít, hogy személyesen követi el azokat, vagy csak másokat néz, akik elkövetik azt. 
Isten szeretete tiszta és tisztaságot vált ki mindenkiben, akit megérint. Ezért nem kellene, hogy élvezetet okozzon a számunkra minden furcsa és perverz dolog, ami a világban manapság zajlik. 
A keresztényeknek nem kellene örömöt lelniük abban, hogy olyan beszélgetős műsorokat néznek, amelyek az erkölcstelenség minden formáját megvizsgálják. 
Nem kellene olyan magazinokat és könyveket olvasniuk, amelyek Isten terveivel ellentétes kapcsolatokat dicsőítenek mindenki szórakoztatására. 
Az Isten értékrendjétől eltérő értékeket felvonultató mozifilmekben nem kellene örömüket lelniük Isten gyermekeinek sem.

Nem azt mondom, hogy hagyjunk abba mindent és legyünk szerencsétlenek. 
Ez egyszerűen egy hőmérő számunkra, ami a szellemi hőmérsékletünket jelzi. Ha a gonoszságban és mindenféle rossz dologban leljük örömünket, akkor nagy dózis isteni szeretetre szorulunk. 
Amikor Isten szeretetében vagyunk, semmi, ami ennél kevesebb nem fog bennünket megelégíteni. 
Az Ő szeretete rabul ejt bennünket!

Kérd az Urat, hogy adjon kijelentést az Ő tiszta szeretetéről ma! Azután engedd, hogy szeretete újra definiálja számodra az örömöt.


2022. február 15., kedd

Isten szeretete nem tárol hibalistát

,,Nem rója fel a rosszat,, 1.Korinthus 13:5.

Sok évvel ezelőtt Jamie és én leültünk egy kis “megbeszélésre”.
Úgy éreztük, hogy ki kell mondanunk néhány dolgot.
Amit valójában tettünk az volt, hogy átadtunk egymásnak egy listát arról, amiről azt gondoltuk, hogy a másik rosszul csinálja. Csodálatos módon ez a lista évekre visszamenőlegesen tartalmazott “adatokat” és időnként egészen apró dolgokat is.
Nyilvánvalóvá vált mindkettőnk számára, hogy pénztárkönyvet vezetünk minden dologról, amit rossznak gondolunk a másikban.
Ez nem isteni szeretet. Nem Jézus megbocsájtó szeretete, amiben nap mint nap járhatunk és élvezhetjük közösségét. ű
Ezért eldöntöttük, hogy abbahagyjuk a feljegyzések készítését.
Nem tároljuk tovább azokat a dolgokat, amelyek megsértettek bennünket, és amiket a következő “megbeszélésünkre” tartogathatnánk. Először félelmetes volt.
Olyan volt, minta minden lőszeredet kivennéd a fegyveredből, de rájöttünk, hogy nem vagyunk egymás ellenségei! Nincs szükségünk fegyverre, amit egymásra foghatunk!
Hoztunk egy döntést, hogy nem fogunk a másik kellemetlen tulajdonságain rágódni.
Csak a jó dolgokon akartunk gondolkodni, és a többit Istenre bíztuk.
Csodálatos volt látni, hogy milyen változást idézett elő ez a hozzáállás. Jézus szeretete sokkal jobban működött, mint a vádlásaink a házasságunk jobbá tételében.
A gonosz dolgokon való gondolkodás csak az önsajnálat, a düh és a keserűség tüzére önt olajat, amit Sátán akar fellobbantani közöttünk.
A másoktól elszenvedett rossz dolgokon való gondolkodás felnagyítja a támadásokat, míg azok a ténylegesnél sokkal nagyobbá nem válnak.
Az ördög szereti a szálka méretű sérülést megragadni, baseballütő méretűvé nagyítani, majd ezzel kiütni bennünket.
Ne hagyd, hogy ezt tegye veled! Határozd el magad arra, hogy nem tárolsz feljegyzéseket a téged ért sértésekről.
Bocsáss meg és menj tovább, inkább a tiszta, szeretetreméltó és jó dolgokon gondolkozz
(Filippi 4:8).
Akkor élvezni fogod az Ő békéjét. (Ézsaiás26:3.)

2022. február 14., hétfő

Isten szeretetében nincs rövidzárlat

,,Nem gerjed haragra.,, 1.Korinthus 13:5


Egyhetes összejövetelt tartottam egyszer egy 600 főt számláló gyülekezetben, Isten kegyelméről és hosszú tűréséről tanítottam, sokan megszabadultak ezen az alkalmon. 
Azonban a pásztor minden este dicséretet vezetett, majd feltűnő módon lement a színpadról és kiment a gyülekezetből. Nyilvánvalóan nem tetszett neki egyáltalán az, amit hallott. 
Megpróbáltam egyensúlyba hozni a dolgokat, hogy senki ne gondolhassa, hogy a bűnös életre bátorítok, de a pásztor nem maradt ott az üzeneteken. 
Az alkalom utolsó estéjén kétségbeesetten próbáltam áttörni az elutasításán. Egy éneket vezetett, amely az egymás iránti szeretetről és hosszú tűrésről szólt, arról a megbocsájtásról, még mielőtt valaki bocsánatot kérne. Ezt az éneket ő maga írta. 

Mielőtt elhagyta volna a színpadot, megkérdeztem tőle, hogy tényleg hisz-e abban, amit énekelt. Megkérdeztem, hogy ez az elv azokra is vonatkozik-e, akik újra és újra rosszul bánnak velünk. Ékesszólóan azt mondta, hogy mindig és minden körülmények között meg kell bocsájtanunk. 
Azután azt mondtam, “Nem furcsa az, hogy némelyek azt hiszik, hogy Isten több szeretetet vár el tőlük mások irányában, mint amennyit maga Isten mutat feléjük?” Megértette a lényeget. 

Egy másik teszt, ami megmutatja, hogy isteni szeretetben járunk-e az, hogy mennyire vagyunk türelmesek. Isten szeretete mindig türelmes. 
Amennyire igaz ez az egymás iránti szeretetünkre, még inkább igaz arra, ahogy Isten velünk bánik. Isten nem utasít olyasmire, amit Ő maga nem hajlandó megtenni. Istent nem könnyű provokálni. 
Nincs nála rövidzárlat. Sokan azt gondolják Istenről, hogy hamar elveszti a türelmét, de ez nem igaz.

Elmélkedj ma Isten feléd irányuló hosszú tűrő szeretetéről, és engedd, hogy megmutassa mennyire türelmesen szeret téged.

https://www.youtube.com/watch?v=wrRyu7rWAHc&list=PL522I0xkpR0Kw70YXLdoT1MBxedSIkWfM&index=45

2022. február 13., vasárnap

ISTEN SZERETETE NEM ÖNZŐ

,,Nem keresi a maga hasznát..,, 1.Korinthus 13:5


Sátán megpróbálta meghamisítani Isten valamennyi a részünkre készített jó dolgát.Sikerült eladnia a világnak a szeretet egy romlott és alacsonyrendű hamisítványát.
Hollywood jelentős szereppel bír az ördög számára ebben a harcban. 
A filmek a szeretetet egy érzelmi és érzéki megközelítésben mutatják, amelynek a valóságban nincs alapja.
Az emberekben ez azt váltja ki, hogy egy utópia után vágyakoznak, amelyben minden érzékük, minden időben teljes kielégülést talál, de az emberi szeretet sohasem képes kielégíteni a feltétel nélküli szeretetre való mély igényünket. 
Ez az isteni szeretet képessége.
Az igazi isteni szeretet leginkább megkülönböztető vonása, hogy nem önző, nem önmagát szolgálja. 
Az igazi szeretet nem a vágyak betöltésére irányul; önzetlen és adó.
Nézzünk Jézusra, aki az isteni szeretet legnagyobb példája, amit a világ látott.
A világ azt mondja neked, hogy az önzetlen szeretet örömtelen és nyomorúságos, ugyanakkor Jézus tele volt örömmel és sosem volt nyomorult állapotban.
Ő bemutatta, hogy az élet titka az önzetlen szeretet. Jézus nem azért jött a földre, hogy önmagát elégítse meg.
Végül hatalmas megelégedést élt át azzal, hogy megváltotta az emberiséget Isten számára, de ő emberi lénnyé vált az Atyáért és értünk, nem Önmagáért.
Otthagyta a dicsőségét és eljött, hogy a legalázatosabb körülmények között éljen.
Odahagyta az imádatot, amelyet a teremtett világtól kapott, hogy harminc éven keresztül szinte teljes névtelenségben éljen.
Bár néhányan dicsérték Jézust a szolgálata során, gyalázat és nevetség tárgya volt a vallási rendszer részéről.
Majd elszenvedte a végső elutasítást a keresztre feszítéssel és magára vette mindazt a szégyent, ami egy elítélt bűnözőt illetett meg.
Mindezt azért tette,“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. ( János 3:16).

Próbáld meg ma mások felé irányuló szeretetedet azzal, hogy ezt az egyszerű kérdést teszed fel magadnak: “A magam vagy mások számára mondom és cselekszem ezeket a dolgokat?”
A szeretet mások felé való kifejezésére összpontosíts, és figyeld csak meg, egész máshogy alakul a napod.