2022. február 12., szombat

ISTEN SZERETETE ,,VISELKEDIK,,

,,Nem viselkedik bántóan.,, 1.Korinthus 13:5


Az egyik legnagyobb hazugság, amit az ördög beadott nekünk, hogy a szeretet egy olyan mindent elborító érzés, amit nem tudunk kontrollálni.
Azonban, az isteni szeretet sohasem cselekszik nem megfelelő módon.
A görög tudós Fritz Rienecker mondja, “A bántó azt jelenti, hogy nem tisztességes, vagy szégyenletes viselkedés.” Isten szeretete tapintatos és nem semmi olyat, ami
arcpirító lenne. Azok az emberek, akik annyira el vannak borítva a szeretettől, hogy még csak kontrollálni sem tudják, egyáltalán nem Isten szeretetétől vannak elborítva.
A bántó szeretet ördögi. Ez önző és testi vággyal teli.
A régi mondás, miszerint, “Annyira szeretjük egymást, hogy nem tudunk magunkon uralkodni” pontosabban így adható vissza, “Annyira tele vagyunk testi vágyakkal, hogy nem tudunk uralkodni magunkon.”
Ha ezt megértjük, akkor sok igazságra fény derül és Sátán hazugságainak sora lepleződik le az utunk során.
Bármikor, amikor valaki más iránt lehengerlő érzést tapasztalunk, aki nem a házastársunk, akkor biztosan tudhatjuk, hogy nem Isten szeretetéről van szó. Az Ő szeretete sohasem fog az Igéjével ellentétesen cselekedni.
Az isteni szeretet sohasem hagy el bennünket. Bármikor, amikor azt érezzük, hogy elment a szeretet, valójában a vágy ment el. Az isteni szeretet sosem fogy el.
Kérd Istent, hogy segítsen újra meghatározni, hogy mi az igazi szeretet – az Ő fogalmai szerint, nem a miénk szerint.
Kezdd azzal a bizonyossággal, hogy az Ő szeretete nem egy hormonszint emelkedés, ami bajba kever téged!
Az Ő szeretete békességet és túláradó életet hoz.

2022. február 9., szerda

SZERESS A CSELEKEDETEIDDEL!

,,Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?,, 1.János 3:17


A világ egyik leggazdagabb aranylelőhelyének a környékén élünk. Úgy becsülik, hogy még mindig kétszer annyi arany van a földben, mint amennyit eddig kibányásztak. 
Hatalmas aranybányák működnek. Ez arra ösztönözte az embereket, hogy megpróbáljanak kézzel is kutatni a nagy gazdagság reményében. Emlékszem, amikor az egyik Biblia Iskolás hallgatónk futva jött hozzám és
kérte, hogy siessek a furgonjához. A rakteret magasan beborította az általa sok millió dollárra becsült arany. De csak pyrit volt, vagy ahogy felénk nevezik, “bolondok aranya”. 
Nem tehettem róla, de elnevettem magam, mivel tonnaszám van ilyen “aranyból” a birtokomon. 
Mégis, ő meg volt győződve róla, hogy megütötte főnyereményt. Hetekig tartott, amíg teljesen letakarította a kocsiját.
A valódi és a hamis hasonlóan néznek ki, de mindig van módja annak, hogy megkülönböztessük az értékeset a közönségestől. Az arany megkülönböztethető azáltal, ahogy bizonyos kémiai anyagokkal, például savakkal reagál. A szeretet sav-tesztje a cselekedet. Jézus azt mondta, 

“Ha szerettek engem, tartsátok meg a parancsolataimat” ( János 14:15), majd azután adott egy új parancsolatot: “Hogy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást” ( János 13:34). Könnyű azt mondani, hogy szeretsz valakit, de hogy bánsz vele?

Ez az igazi teszt, ami megkülönbözteti az Isteni szeretetet az összes többi hamisítványtól. ű
Légy biztos benne, hogy szereted az Urat és a többi embert Szellemben és igazságban, és úgy bánsz velük, ahogy Jézus bánna velük.

2022. február 8., kedd

Ő SZERETET ELŐSZÖR!

,,Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.,, (1. János 4:19)


Meglepő számomra, hogy mennyire elhanyagoljuk ennek az egyszerű és világos igének az igazságát. Isten nem azért szeret bennünket, amit teszünk – mi szeretjük Istent azért, amit értünk tett. 
A szellemi dolgokat illető valamennyi hibának itt található a sarkalatos pontja. 
Minden, amit teszünk Isten szeretetére adott válasznak kellene, hogy legyen, nem pedig annak megszerzésére való törekvésünk. 

Bármilyen jó cselekedet, függetlenül annak az értékétől, elfogadhatatlanná válhat Isten számára, ha az a motivációnk, hogy megszerezzük jóindulatát azon keresztül, amit teszünk. 
Ő nem a teljesítményünkre alapozva kapcsolódik hozzánk. Dicsőség Jézusnak! 
Isten akkor ajánlotta fel a szeretetét, amikor még bűnösök voltunk. (Róma 5:8.) 

Azért szeret bennünket, mert Ő a szeretet, nem azért, mert mi szeretetreméltóak vagyunk. 
Amikor nagyra értékeljük Isten meg nem érdemelt szeretetét, akkor tudjuk igazán Istent igazán viszont szeretni. Isten szeretet (1. János 4:8) és minden szeretet tőle jön. 
A szeretet nem belőlünk fakad. Akkor tudunk Istennek és másoknak szeretetet adni, miután Tőle kaptunk. Nyugodj meg! Nem kell magadra erőszakolnod, hogy Istent szeressed. 
Mindössze azt kell tenned, hogy figyelmed arra összpontosítod, hogy Ő mennyire szeret téged. 
Ahogy kezded felfedezni Isten szeretetének mélységeit feléd ma, automatikusan viszont fogod szeretni. Elkerülhetetlenül!

Ahelyett, hogy arra összpontosítasz, amit az Úrért kellene tenned, összpontosíts arra, amit Ő már megtett érted. Azután a szeretet és megbecsülés szabadon fog áramlani a szívedből szerető Atyád felé.