2022. április 7., csütörtök

SZELLEMI DYSLEXIA!

,,Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.,, 1. János 4:12

A dyslexia egy olyan állapot, amikor az ember visszafelé látja a dolgokat. Például a G-O-D (angolul Isten) szó D-O-G (angolul kutya) a dyslexiás személy számára. Ez súlyos probléma lehet, mivel hatalmas különbség van Isten és egy kutya között. Szellemi dyslexia található a vallásos emberek között, akik Isten igazságait emiatt visszafelé látják. A vallásos emberek azt gondolják, hogy minden miattuk történik, de a Biblia azt mondja, hogy minden Isten miatt történik. 

Az 1. János 4:12 tökéletes példája ennek. 
A vallásos emberek azt akarják, hogy Isten bennük lakjon, ezért próbálnak másokat szeretni, azt gondolva, hogy ez Isten szeretetét arra ösztönzi, hogy bennük lakozzon. 
De ez pont az ellenkezője annak, amit János mondott. Ha másokat szeretünk, az nem veszi rá Istent arra, hogy bennünk lakozzon, vagy szeressen bennünket; mivel ha Isten bennünk lakik és tapasztaljuk a szeretetét, ez fog bennünket arra késztetni, hogy másokat szeressünk. 
Szentségünk cselekedetei nem késztetik Istent arra, hogy szeressen bennünket, de szeretetének megtapasztalása szentségre ösztönöz bennünket. Ez a különbség a vallás és az igazi kereszténység között.

A vallás megmondja a számunkra, hogy mit kell tennünk, hogy helyes kapcsolatban lehessünk Istennel. Az igazi kereszténység azt mondja, hogy Krisztusba vetett hitünkön keresztül jóban vagyunk Istennel, és helyes cselekedeteink ebből fakadnak. Nem járhatunk szellemben azáltal, hogy megtagadjuk a testet, ahogy nem hozhatunk be fényt azzal, hogy kiseperjük a sötétséget. Fel kell kapcsoltunk a lámpát, hogy kiűzzük a sötétséget. Hasonlóképpen a Szellemben kell járnunk, hogy megőrizzük magunkat a test kívánságaitól. (Galata 5:16.) Nem tudod azt adni, amit nem birtokolsz! Ahhoz, hogy valakit megszabadíts, magadnak is szabadnak kell lenned.

Engedd, hogy az Úr megtöltsön az Ő szeretetével ma, és automatikusan fogsz másokat szeretni. Járj Szellemben és nem fogod a test kívánságait betölteni.