2022. július 28., csütörtök

KOLDUS vagy HÍVŐ?

,,Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett.,, Márk 10:46


Ezelőtt Bartimeus számára nem volt más lehetőség, mint a koldulás. Nem volt gyógymód a vakságára. 
De néhány ember beszélt neki egy emberről, Jézusról, aki gyógyította a vakságot. 
Ez az ember most éppen mellette haladt el, és Bartimeus kiabálni kezdett, Dávid fiának nevezte Őt. 
Ez azt mutatja, hogy Messiásként ismerte el. A testben megjelent Isten haladt el. 
Semmi más nem számított!
Bartimeus számára lett volna más választás is. 
Az ott álló emberektől pénzt koldulhatott volna, sőt, ezen a napon több hónapnyi pénzt is megszerezhetett volna. Koldus élete nagy lehetősége lehetett volna. 

A koldusok így gondolkoznak. De Bartimeus ezen a napon elfordult a koldus élettől és hívő lett. 
Nem egy lehetőségre gondolt, ami a koldus sorsában előtte állt, hanem egy vadonatúj életről, egy olyan életről, amely nem a kéregetésről szól, egy független életről, ahol magának keresheti meg a jövedelmét és másoknak is segítséget nyújthat. Milyen döntéseket hozol? 

Annyira el vagy foglalva a status quo fenntartásával, hogy elmulasztod azt a lehetőséget, amit Jézus jelent az életed megváltoztatására? 
Annyira elfoglalt vagy az életeddel, hogy nincs időd tanulni és imádkozni? Képtelen vagy gyülekezetbe menni az üzleti dolgaid miatt? Ez olyan, mintha Bartimeus nem kiáltott volna gyógyulásért, mivel óriási lehetőség adódott a koldulásra.

Ne engedd, hogy a mindennapi élet kívánságai arra ösztökéljenek, hogy elmulaszd Jézust, amint elhalad melletted ma. Dobj el minden koldus rongyot és cselekedj hívőként.

2022. július 27., szerda

💥MI VAN a KEZEDBEN❓

,,Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.,, (1. Péter 5:7)


A legfiatalabb fiam majdnem három évesen kezdett el beszélni. 
Nem volt semmi baj vele – miért is beszélt volna, amikor három ember vette körül, akiket bármire rávehetett, ha csak rámutatott valamire, vagy rámordult.
Okosabb volt mindannyiónknál, és ennek meg kellett változnia.
Egy nap kifelé jövet agy nyilvános illemhelyről, megpróbálta kinyitni az ajtót, de a kilincs rugója túl erős volt a számára, hogy elfordítsa. Rám nézett és nyögött egyet, de én azt feleltem neki, hogy szólnia kell, mielőtt kinyitnám előtte az ajtót. Ellenállt és nem engedte el a kilincset. 

Mások is várakoztak ott, ezért aztán nekem kellett kinyitnom az ajtót. 
A kicsiny kezével még mindig markolta a kilincset, így azért hogy elfordíthassam a kilincset és kinyithassam az ajtót, meg kellett szorítanom a kezét. Felismertem, hogy először rá kell vennem, hogy elengedje az ajtót, hogy kinyithassam azt.
 
Nem sokkal ezután, az Úr szólt hozzám: “Így van ez veled is. A problémáid annyira szorosan a kicsi kezeid között vannak, hogy addig nem tudok mit tenni, amíg el nem engeded.” Hoppá! 
Azonnal tudtam, hogy miről beszél az Úr. A szolgálat anyagi dolgaival foglalkoztam. 

Éjjel és nappal azon törtem a fejem, hogy mit is tehetnék a helyzet javításáért. 
A gondomat nem Őrá vetettem. Még mindig szorítottam a kis kezeimmel. Jelképesen kinyitottam a kezem és azt mondtam: “Uram, neked adom a problémámat. Te nyitod ki az ajtót.” 
Ő meg is tette, természetesen, a szükségeinkről gondoskodott.

Távolt tartod az Urat attól, hogy beavatkozhasson a körülményeidbe, mivel olyan szorosan megragadtad a problémádat? 
Ereszd el azzal, hogy Rá veted a gondjaidat, mert Ő gondoskodik rólad. Jobban kezeli a problémáid, mint te tudnád.